Actualizat: 04/28/2019 2:39:49 PM

1.jpg

Expert: David Weinberg

Performanța unui calculator personal afectează în mod diferit fiecare componentă funcțională - memorie RAM, chipset, placă video, hard disk, conexiune la rețea și așa mai departe. Dar există un detaliu principal pe care depinde absolut totul - procesorul central. Chiar și cea mai rapidă și cea mai volatilă RAM sau placă video nu va putea să-și arate potențialul dacă caracteristicile lor nu corespund capabilităților procesorului. Cu toate acestea, atunci când alegeți un pachet de calculatoare, nu merită întotdeauna să alegeți cel mai nou și mai puternic procesor.

Editorii  ți-au pregătit o revizuire amănunțită a celor mai reușite modele de procesoare din primăvara anului 2019, pe baza cărora sunt finalizate computerele personale de diferite capacități și categorii de prețuri. Conform concluziilor experților noștri, am împărțit ratingul în nominalizare pentru un scop orientativ.

Evaluarea celor mai bune procesoare pentru computer

Cele mai bune procesoare de calculator super-performante

În primul rând, vom lua în considerare cele mai avansate realizări ale producătorilor de procesoare pentru computere și laptopuri - doi concurenți ireconciliabili Intel și AMD. Revizuirea include exact modelele de masă care au primit o largă distribuție și recunoaștere. Unele modele HEDT pentru sistemele de înaltă performanță au fost excluse din cauza costurilor exorbitante și a unei specializări prea înguste, departe de nevoile consumatorului în masă.

AMD Ryzen Threadripper 2990WX

Evaluare: 4.9

"Numărul unu" în revizuirea noastră este realizarea remarcabilă a AMD, poate cel mai viu exemplu al unui produs care a lăsat în urmă procesoarele de top ale Intel. Acesta este primul procesor din lume cu 32 de nuclee cu 64 de fire. Umplerea sa microelectronică se realizează conform celui mai subțire proces posibil de 12nm de astăzi. Procesorul este conceput pentru mufa sTR4.

Diferite modificări ale acestui model pot conține 12 până la 32 nuclee Colfax care funcționează la o frecvență de ceas de 3 până la 3,5 GHz (se acceptă overclockarea). Cache-ul primului nivel este de 96 KB, al doilea - de la 6144 la 16384Kb, al treilea - de la 32768 la 65536Kb. Este acceptată o cache de nivel 2 divizat. Există un controler încorporat RAM.

Procesorul suportă seturi de instrucțiuni AMD64 / EM64T și SSE2 / 3/4; Tehnologie NX Bit; hardware virtualizare. Nu există practic niciun suport pentru Hyper-Threading și 3DNow, precum și pentru miezul grafic integrat.

Temperatura maximă de funcționare a procesorului este de 68 de grade. Distribuția nominală a căldurii, în cazul unei operații care nu este prea intensă, variază de la 180 la 250 de wați. Testele independente au arătat că, în condiții de încărcare severă, căldura poate crește la 600W, iar overclockarea la 800W.Pentru răcirea procesorului la sarcini medii, se va potrivi răcitorul Wraith Ripper sau analogii asemănători special dezvoltați pentru această serie. La sarcini mari și accelerații, experții recomandă răcirea cu apă.

Întreaga linie Threadripper, și mai ales acest model, a primit feedback extrem de pozitiv de la utilizatori reali. Procesorul este capabil să manipuleze cu ușurință cantități uimitoare de date, să satisfacă fără efort cerințele plăcii video cele mai voroase și să suporte cel mai rapid și mai eficient RAM.

demnitate înregistrarea performanțelor în aplicații specializate;

kernel-uri rapide chiar și în modul cu un singur filet;

multe benzi PCI pentru periferice și plăci video;

cache-uri mari;

o combinație aproape imposibil de caracteristici scandaloase și prețuri relativ accesibile. deficiențe cerințe ridicate de proiectare pentru radiator (TDP).

Intel Core i9 9900K

Evaluare: 4.8

Al doilea procesor super puternic pentru computerele desktop din clasamentul nostru este Core i9 9900K produs de Intel. Aceasta este o pilotă, dar în esență pierde modelul descris mai sus în aproape toate articolele. Probabil, vom vedea o descoperire calitativă a Intel în viitorul foarte apropiat, dar pentru moment acest lucru este tot ce "albastru" (Intel) se poate contraface cu "roșu" (AMD).

Procesor fabricat pentru tehnologia procesului de 14nm. Se bazează pe 8 nuclee care funcționează în 16 fluxuri la 3.6 GHz cu capacitate de overclocking de până la 5 GHz. Suma totală a cache-ului SmartCache este de 16 MB. Suporta pana la 128 GB de memorie dual-channel DDR4-2666 RAM. Memory Correction Memory (ECC) nu este acceptată.

Dacă computerul nu este destinat a fi utilizat pentru procesarea graficelor grele sau a jocurilor video exigente, puteți salva pe o placă grafică discretă - subsistemul grafic Intel UHD 630 cu o frecvență de operare de bază de 350 MHz este încorporat în procesor. Frecvența dinamică maximă este de 1,2 GHz. Suma maximă disponibilă a RAM este de 64 GB. Sprijină rezoluția de 4K la o rată de actualizare de 60 Hz. Numărul total de canale PCI Express acceptate este de 16.

În acest model, producătorul a implementat o serie de tehnologii avansate. Acesta suportă memoria Intel Optane; Hyper threading; SpeedStep; controlul termic; protecția vieții private și altele.

În general, astăzi este cel mai eficient procesor Intel pentru computerele desktop. Ar trebui să se înțeleagă că unele alte modele de generații vecine produse de Intel pot conține mai mulți nuclee semnificativ mai mari și chiar depășesc 9900K în unele parametri. Dar, în funcție de alte caracteristici, acest model va fi cu mult mai departe în orice caz și nu există un echilibru general al parametrilor.

demnitate Cel mai puternic motor de vârf al Intel din segmentul de masă la începutul anului 2019;

performanță stabilă și consum de energie în majoritatea sarcinilor;

lista inovațiilor implementate;

echilibru;

sporirea siguranței și a fiabilității;

36 luni versiune cu garanție în cutie. deficiențe prețul supraevaluat (posibil un fenomen temporar cauzat de un deficit obiectiv).

Intel Core i7 6950 Extreme Edition Broadwell E

Evaluare: 4.7

Completarea selecției ratingului procesoarelor cele mai productive pentru computerele desktop este un alt model luminos de la Intel - 6950X al familiei Core i7, cu un prefix promițător în gama de produse Extreme Edition. Cele două decizii anterioare privind combinația de beneficii sunt, fără îndoială, mai bune, dar modelul 6950X rămâne în continuare în căutare pentru acei utilizatori care au nevoie de performanță maximă a calculatorului în forma sa pură.

La momentul lansării modelului 6950X, acesta a realizat o furore reală - 10 nuclee Broadwell E care funcționează la 3 GHz în 20 de fluxuri, tehnologia actualizată Turbo Boost Max 3.0 cu capabilități de overclocking fără precedent și o întreagă listă de avantaje nu poate lăsa pe nimeni indiferent. Doar costul a fost dezamăgitor, dar pe fondul volatilității generale a prețurilor noilor procesatori, entuziaștii au renunțat la acest fapt.

Procesorul este fabricat utilizând o tehnologie de procesare de 14nm. Overclockarea de la frecvența nominală de 3 GHz este posibilă până la 3,5 GHz utilizând tehnologia Turbo Boost 2.0 și până la 4 GHz folosind Turbo Boost 3.0. Cache volume: primul nivel - 64Kb, al doilea - 2560Kb, al treilea - 25Mb.Există un controler de memorie încorporat. Suportă până la 128 GB de memorie RAM de 4 canale DDR4 2400/2133 fără suport pentru memoria ECC. Numărul maxim posibil de canale PCI Express este de 40.

Tehnologii și instrucțiuni suportate: filetare hipertensiune; AMD64 / EM64T; SSE2 / 3/4; NX Bit; hardware virtualizare. Nu există un modul grafic integrat.

Producția estimată de căldură a acestui model este de 140 W.

demnitate 10 nuclee;

suport 40 canale PCI Express;

în special rezultate remarcabile în prelucrarea materialelor video grele;

oportunități pentru overclocking datorită tehnologiei Turbo Boost Max 3.0;

temperatură moderată deficiențe evident, în special pe fundalul unor modele mai noi.

Cele mai bune procesoare pentru computerele de jocuri

A doua nominalizare a ratingului celor mai buni procesatori pentru computerele desktop este o selecție de patru procesoare, pe care producătorii le echipează până acum pe cele mai bune stații de jocuri de noroc. Unele computere pentru gameri din colecția de producători bine-cunoscuți pot conține procesoare chiar mai puternice, proporționale cu navele emblematice descrise mai sus, dar în majoritatea cazurilor acest lucru nu este altceva decât o strategie de marketing. Top modelele HEDT sunt pur și simplu redundante chiar și pentru jocurile video cele mai vagi și nu are nici un sens să plătim pentru ei. De asemenea, în computerele de jocuri, viteza ceasului procesorului și memoria rapidă (care, desigur, nu numără graficele productive) sunt mai importante decât numărul de nuclee / fire.

Intel Core i7-7820X

Evaluare: 4.9

Primul din această nominalizare este seria de procesoare Core i7 7820X. Acesta este un procesor de înaltă performanță care completează nu numai computerele pentru jocuri, ci și computerele care ar trebui să se ocupe de video de înaltă definiție. Conceput pentru socket AM4.

Procesorul se bazează pe tehnologia de 14nm și conține 8 nuclee care funcționează în 16 fluxuri la frecvența nominală de 3.600 MHz. Turbo Boost overclockat la 4.300 MHz este suportat. Există un controller integrat de memorie, 128 GB DDR4-2666 este suportat până la patru canale. Busul de sistem este 1600 MHz, DMI. Configurația cache-ului: primul nivel - 64Kb, al doilea - 8192Kb, al treilea - 11264Kb. Numărul maxim de canale PCI Express este 28. ECC nu este acceptat.

În acest model sunt suportate următoarele tehnologii: virtualizare hardware; NX Bit; AMD64 / EM64T; Hyper threading; Intel Optane; Turbo Boost 2.0 / Max 3.0; Setul de comandă MMX, SSE / 2/3/4, AVX / 2/512 (două module FMA AVX-512); Intel SpeedStep.

Extensiile de securitate includ funcția de eliminare a hardware-ului pentru protecția împotriva virușilor și a altor programe malware, precum și noile comenzi Intel AES pentru criptarea și decriptarea datelor.

Puterea termică calculată a procesorului în modul normal este de 140 W și corespunde temperaturii maxime de funcționare de 99 de grade. Unii experți critică prezența unei interfețe termice sub capacul dispozitivului de împrăștiere a căldurii, preferând lipirea, dar în contextul acestui model cu încălzirea sa moderată acest lucru nu este un dezavantaj foarte pronunțat.

demnitate performanțe înalte în jocuri și procesarea de videoclipuri "grele";

potențial mare de overclockare;

stabilitate;

consumul moderat de energie;

căldură relativ mică deficiențe PCB subțire - pericolul de deteriorare a procesorului când computerul se mișcă numai datorită masivității răcitorului.

AMD Ryzen7 1800X

Evaluare: 4.8

Continuă clasamentul celor mai buni procesoare pentru computerele de jocuri direct concurent la modelul de mai sus - Ryzen7 1800X fabricat de AMD. Experții apreciază foarte mult acest model nu numai ca bază pentru un calculator de jocuri, ci și ca procesor optim pentru interacțiunea cu dispozitive VR de anvergură, cum ar fi Oculus Rift. Datorită performanței înalte multi-core, este obținută cea mai fiabilă și mai bună redare a experienței VR.

Ryzen7 1800X este un procesor de 16 linii cu 8 nuclee fabricat utilizând o tehnologie de procesare de 14nm. Frecvența ceasului de bază este de 3.600 MHz, potențialul pentru o accelerație sigură este de până la 4 GHz. Memorie dual-channel DDR4-2667 este acceptată, inclusiv ECC. Cache volume: primul nivel - 96Kb, al doilea - 4096Kb, al treilea - 16Mb. Suportă instrucțiunile MMX, SSE / 2/3/4, AVX / 2, tehnologia NX Bit și AMD64 / EM64T, virtualizarea hardware. Numărul de canale PCIe 3.0 -

În plus față de cele de mai sus, acest model implementează următoarele tehnologii AMD: XFR (gamă largă de frecvențe), SenseMI (set de funcții de antrenament pentru performanțe de autoreglare), Enmotus FuzeDrive (combinarea SSD, HDD și RAM într-o unitate virtuală) și multe altele.

Puterea nominală a căldurii cu o sarcină moderată este de 95 W cu o temperatură de funcționare maximă de 95 ° C.

demnitate performanță multithreaded mare;

Suport pentru memoria ECC;

destul de simplu overclocking (cu rezervări);

introducerea unor inovații importante;

generare redusă a căldurii;

preț rezonabil în comparație cu procesoare Intel comparabile. deficiențe Există probleme cu eficiența utilizării RAM de mare viteză (nu este un defect critic).

Intel Core i7-8700K

Evaluare: 4.7

Să ne întoarcem din nou la produsele "albastru" - evaluarea celor mai buni procesoare pentru computerele de jocuri este continuată de procesorul de înaltă performanță din a 8-a generație, creat conform celui mai perfect proces tehnic de la 14nm ++ la momentul lansării. Acesta a ieșit aproape fulger de repede, după ce procesoarele AMD relativ ieftine, multi-core pentru computerele puternice, au stropit pe piață.

Procesorul conține șase nuclee de calcul Lake Coffee, care funcționează în 12 fluxuri la o frecvență nominală de 3700 MHz. Este permisă accelerarea prin tehnologia Turbo Boost până la 4700 MHz. Suporta DDR4-2666 RAM pentru două canale de până la 128GB. Sumele cache: primul nivel - 64Kb, al doilea - 1536Kb, al treilea - 12Mb. Se sprijină filetarea subțire; Instrucțiuni MMX, SSE / 2/3/4, AVX / 2; AMD64 / EM64T; NX Bit; hardware virtualization, Intel vPro. Numărul de canale PCI Express - până la 16.

Procesorul are un subsistem grafic integrat Intel UHD 630 cu o frecvență de operare de bază de 350 MHz și o maximă dinamică de 1,20 GHz. RAM-ul maxim disponibil este de 64 GB. Abilitatea de a reda fluxul video în rezoluție de 4K cu o rată de actualizare HR de 60 Hz.

Emisia nominală de căldură a designului este de 95 W, temperatura de funcționare în modul normal al funcționării calculatorului nu depășește 100 ° C. Sub sarcini la nivelul limitei accelerației permise, TDP și tensiunea cresc brusc.

demnitate standarde de înaltă frecvență;

potențial mare de overclockare;

sprijinul oficial pentru DDR4-2666;

raportul preț / oportunitate;

posibilitatea lucrului deplină pe plăcile de bază B360 / H370;

Creat de o tehnologie îmbunătățită a procesului 14nm ++. deficiențe compatibil numai cu chipset-urile din seria 3xx.

AMD Ryzen 7 2700X

Evaluare: 4.6

Și completează selecția clasamentului celor mai buni procesoare pentru computerele de jocuri, un alt model realizat de AMD, care îi învinge pe competitorul său direct - Core i7-8700K descris mai sus. Până la procesoarele de vârf ale Intel, Ryzen 7 2700X nu pare să fie suficient în ceea ce privește performanța cu un singur filet. În rest, nu are concurenți în acest segment încă.

În plus față de performanța optimă pentru un computer de jocuri, acest procesor nu este, de asemenea, întârziat în redare, arhivare, streaming. Astfel de caracteristici remarcabile au fost atinse de dezvoltatori, nu în ultimul rând datorită utilizării tehnologiei semiconductoare a unei noi generații cu o tehnologie de proces de 12nm.

Baza acestui procesor este de 8 miezuri de procesare Pinnacle Ridge, care funcționează în 16 fluxuri la o frecvență de 3700 MHz. În plus față de frecvența nominală, acest model are capabilități serioase de overclockare - până la 4300 MHz. Suport implementat pentru RAM dual-channel DDR4-2933 de mare viteză. Cache volume: primul nivel - 96Kb, al doilea - 4Mb, al treilea - 16Mb. Sunt acceptate instrucțiunile MMX, SSE / 2/3/4, AVX / 2.

În acest model, tehnologiile brevetate AMD - StoreMI, SenseMI, VR-Ready Premium, programul Ryzen Master. Suport pentru virtualizarea hardware, AMD64 / EM64T și NX Bit a fost, de asemenea, introdus.

Conform producătorului, emisia nominală de căldură corespunde la 105 W. Temperatura maximă admisă de funcționare este de 85 ° C.

Pachetul include un răcitor complet, care asigură o protecție suficientă împotriva supraîncălzirii. O lumină de fundal RGB colorată este încorporată în răcitor.

demnitate performanță multithreaded mare;

posibilitatea overclockării pentru toate modificările;

lipire sub capac;

răcitor eficient cu iluminare RGB inclusă;

consumul relativ scăzut de energie și căldura la sarcina nominală. deficiențe performanță cu un singur flux.

Cele mai bune procesoare pentru calculatoarele de lucru

Cea de-a treia nominalizare în clasamentul celor mai bune procesoare pentru computerele personale conform  include o selecție de modele, ale căror putere și caracteristici tehnice sunt suficiente pentru sarcinile de lucru "peste medie", dar fără cereri exorbitante. Ele sunt capabile să ofere o muncă confortabilă cu vectori și grafică raster, editare video, modelare tridimensională, procesarea unor cantități mari de date.

Remarcabil, aceste procesoare sunt destul de potrivite pentru echiparea computerelor de jocuri și prezintă rezultate excelente. Întrebarea este: ce este mai bine decât cele patru soluții de mai sus? De fapt, în numirea procesatorilor de jocuri, experții noștri au identificat modele care au o anumită marjă de performanță. La momentul lansării, capacitățile lor pentru jocuri video erau redundante, dar industria jocurilor de noroc se dezvoltă atât de rapid încât caracteristicile redundante devin repede minime.

AMD Ryzen 5 1600X

Evaluare: 4.9

Mai intai considera procesorul pentru un computer personal Ryzen 5 de la AMD. Aceasta este o "forță de muncă" solidă cu caracteristici perfect echilibrate. Modelul a confirmat în repetate rânduri respectarea deplină a caracteristicilor declarate de producător și este încă în mare cerere până în prezent. Fabricate prin procedee tehnice 14 și 12 nm.

Procesorul se bazează pe șase nuclee Summit Ridge care funcționează în 12 fire la 3.600 MHz. Să presupunem accelerația la 4000 MHz. Acesta suportă dual-channel RAM DDR4-2667. Cache volume: primul nivel - 96Kb (512Kb în alte modificări), al doilea - 3072Kb, al treilea - 16384Kb. Instrucțiunile MMX SSE / 2/3/4 și AVX / 2, tehnologia AMD64 / EM64T, NX Bit, virtualizarea hardware-ului sunt acceptate. Numărul de canale acceptate PCIe 3.0 - până la 16.

Din tehnologiile brevetate, procesorul AMD suportă SenseMI, Enmotus FuzeDrive, FMA3, AVX2, AES, XFR (interval de frecvență extins).

Emisia nominală de căldură corespunde la 95 de wați. Temperatura maximă admisă de funcționare este de 95 ° C. În versiunea cutie din pachet vine răcitor Wraith Spire, capacitatea de răcire a căruia este suficientă pentru ca calculatorul să funcționeze fără sarcini extreme.

demnitate raportul dintre performanță și preț;

lipire sub capac;

generarea moderată de căldură;

overclocking simplu;

sprijin pentru protocoale și interfețe moderne;

bună versiune cutie cu cooler. deficiențe dezvăluie întregul său potențial doar cu memorie de înaltă frecvență și cu anumite setări BIOS.

AMD Ryzen 5 2600

Evaluare: 4.8

Al doilea număr în această selecție de rating ia în considerare modelul învecinat al aceluiași producător - Ryzen 5 2600. Acest procesor este foarte asemănător cu cel precedent și într-o serie de caracteristici și, în general, unul-la-unu. Diferența este doar într-un punct important - suportul unei memorii mai rapide. Acest moment poate fi, în unele cazuri, de o importanță deosebită, prin urmare acest model a fost inclus în revizuire. Realizat de tehnologia procesului de 12nm.

"Natura nucleară" a acestui model este similară celei anterioare - 6 nuclee și 12 fire, doar nucleele familiei actualizate Pinnacle Ridge. Frecvența ceasului - 3400 MHz în modul nominal și până la 3900 MHz în timpul overclockării. Frecvența busului de sistem este de 400 MHz. Memorie dual-channel DDR4-2933 este acceptată. Setările cache: primul nivel - 96 KB, al doilea - 3Mb, al treilea - 16Mb.

Sprijinul pentru echipe, instrucțiuni și inovații de proprietate în acest model este parțial diferit față de cel precedent. Deci, există suport pentru VR-Ready Premium, care 1600X nu, dar nu există suport pentru XFR, AVX2 și FMA3.

Estimarea disipării la căldură corespunde la 65 de wați. Temperatura maximă de funcționare - 95 ° C

demnitate raportul dintre oportunitate și cost;

suport pentru memorie de mare viteză DDR4-2933;

Suport VR-Ready Premium;

consum redus de căldură și energie;

lipiți sub capac. deficiențe Cerințe înguste pentru RAM și placa de bază pentru deblocarea potențialului.

Intel Core i5-8400

Evaluare: 4.7

Finalizează selecția ratingului celor mai buni procesoare pentru modelele de calcul la jumătatea perioadei populare de producție Intel. Acesta este cel mai accesibil nucleu al saselea Intel, care, pentru mai multe puncte, ocoleste Ryzen 5 1600X si 2600, dar cu cateva rezervari. În ceea ce privește performanța medie, acest model nu se încadrează în Core i7-7700. Realizat prin tehnologia procesului de 14nm.

Procesorul se bazează pe cele șase nuclee ale lacului de cafea. Spre deosebire de toate modelele de mai sus, în acest caz, numărul de fire coincide cu numărul de nuclee în sine. Frecvența nominală a ceasului este de 2800 MHz, este permisă accelerarea utilizând tehnologia proprietății Intel Turbo Boost de până la 4 GHz (primele modificări nu au oferit posibilitatea overclockării). Frecvența busului de sistem este de 800 MHz. Suporta DDR4-2666 RAM (dual channel). Configurația memoriei cache: primul nivel - 64Kb, al doilea - 1536Kb, al treilea - 9216Kb. Numărul maxim de canale PCI Express este de 16.

Procesorul are un grafic grafic integrat HD Graphics 630 (sau UHD 630, în funcție de versiune), care funcționează la o frecvență dinamică maximă de 1050 MHz. Frecvența nominală - 350 MHz. RAM-ul maxim disponibil este de 64 GB. Suporta redarea video in rezolutie de 4K la 60Hz. Poate difuza imaginea pe trei ecrane.

Emisia de căldură nominală în acest caz corespunde la 65 de wați. Temperatura maximă de lucru este de 100 ° C.

În concluzie, facem o remarcă importantă pentru a evita greșelile atunci când un pachet de calculatoare nou. Acest procesor este compatibil numai cu plăcile de bază de pe chipsetul Intel Z370, echipat cu un soclu modificat LGA1151. Pe chipset-uri cu două sute și, în plus, o sută de serie, acest model nu va funcționa.

demnitate performanță ridicată la nivelul unor modele de Core i7;

raportul preț / performanță, chiar și ținând seama de faptul că acesta este "în mod evident mai scump";

supus unui overclocking ușor (modificări recente);

lipire pe miez;

ușoară căldură deficiențe compatibil numai cu chipset-urile din seria 3xx.

Cele mai bune procesoare pentru computerele de la jumătatea distanței

Următoarea nominalizare în clasamentul nostru reprezintă categoria medie de preț a procesoarelor pentru computere desktop, mai aproape de buget. Aceste modele sunt optime pentru echiparea computerelor de birou pe care se presupune că nu trebuie să îndeplinească sarcinile cu cea mai mare cantitate de resurse - lucrul cu documentația și contabilitatea, crearea și demonstrarea prezentărilor, multimedia, jocuri video cu limitări semnificative.

Intel Core i3 8100

Evaluare: 4.9

Deschide selecția celor mai vrednici, conform experților  procesor pentru echiparea calculatoarelor din segmentul mijlociu. Acesta este caracterizat prin caracteristici bine echilibrate și sprijin pentru o gamă largă de tehnologii avansate. Produs prin proces tehnic 14nm.

Acest model se bazează pe patru nuclee de lac de cafea care funcționează în patru fluxuri, la o frecvență nominală de ceas de 3.600 MHz. Multiplicatorul este blocat, dar pentru entuziaștii care practică overclocking, o modificare a aceluiași model este disponibilă cu prefixul "K" din nomenclatură. Suporta pana la 64 GB de memorie RAM DDR4-2400, incluzand corectia cu canale duale si de corectie a erorilor (ECC). Configurația cache: primul nivel - 64Kb, al doilea - 1024Kb, al treilea - 6144Kb. Conținuturi PCI Express Channel acceptate: până la 16 canale - 2x8, 1x8 + 2x4.

Acest model are o gamă largă de tehnologii și îmbunătățiri: compatibilitatea cu memoria Intel Optane, virtualizarea VT-x și VT-d pentru I / O direcțional, arhitectura Intel 64, seturile de comenzi SSE4.1 / 4.2 și AVX2, starea inactiv, SpeedStep, protecția vieții private. De asemenea, dezvoltatorii au implementat un set complet de îmbunătățiri de securitate și fiabilitate: Secure Key, AES, Extensii de protecție pentru memorie, Extensii de protecție software, anulare bit, Boot Guard.

Procesorul este un grafic grafic integrat HD Graphics 630 la o frecvență de 1100 (sau UHD 630 cu o frecvență de 1200 MHz, în funcție de versiune). Cantitatea de RAM disponibilă - până la 64 GB. Este capabil să redea video în rezoluție de 4K cu o frecvență de 60Hz.

Emisia de căldură calculată corespunde la 65W, temperatura maximă de funcționare este de 100 ° C.

demnitate frecvența înaltă a ceasului;

Suport pentru memoria ECC;

un modul grafic integrat suficient de puternic;

Sprijin pentru multe inovații Intel

generare redusă a căldurii;

preț adecvat. deficiențe compatibil numai cu chipset-urile din seria 3xx.

AMD Ryzen 3 2200G

Evaluare: 4.8

A doua poziție în selectarea ratingului celor mai buni procesoare pentru computerele din segmentul de mijloc este un produs remarcabil realizat de AMD. Conform caracteristicilor, este proporțional cu soluția anterioară de la Intel, dar este semnificativ mai ieftină. Realizat prin tehnologia procesului de 14nm.

La fel ca i3 8100 descris mai sus, acest CPU este construit pe patru nuclee de procesare (aici este Raven Ridge) care funcționează în patru fluxuri la o frecvență de 3500 MHz. Accelerarea la 3700 MHz este permisă. Entuziaștii îl dispersează și la rate mai mari, dar trebuie să înțelegem că astfel de acțiuni sunt pline de eșec.

Procesorul suportă RAM de mare viteză - DDR4-2993, dual-channel. Configurația cache: primul nivel - 96Kb (sau 384Kb în alte modificări), al doilea - 2048Kb, al treilea - 4096 KB. Sunt suportate următoarele tehnologii de îmbunătățire: AMD64 / EM64T, NX Bit, virtualizare hardware, MMX, seturi de instrucțiuni SSE / 2/3/4 și AVX / 2, SenseMI, Enmotus FuzeDrive, VR Ready, AMD Ryzen Master, Radeon FreeSync.

Procesorul are un modul grafic de 8 nuclee Vega 8 cu o frecvență de 1100 MHz. Puterea sa este suficientă pentru redarea normală a videoclipurilor în rezoluție de 4K și pentru un număr de jocuri video cu restricții.

Emisia nominală de căldură corespunde la 65W, temperatura maximă admisă de funcționare este de 105 ° C.

demnitate sprijină memoria de mare viteză;

potrivite pentru jocuri de noroc bugetare;

supus la overclocking;

încălzire minimă;

una dintre cele mai puternice APU din istorie (în momentul eliberării);

Cea mai bună combinație de prețuri și caracteristici din această clasă. deficiențe rareori există probleme cu driverele și BIOS - acestea sunt rezolvate, însă este nevoie de un specialist.

AMD FX8320

Evaluare: 4.7

Finalizarea selecției ratingului procesoarelor de putere medie pentru computerele personale este o altă creatoare a AMD. În ceea ce privește noutatea, acest procesor se potrivește aproape tuturor celor de mai sus. Dar rămâne relevant, atâta timp cât se păstrează un segment impresionant de consumatori cu computere achiziționate cu cinci sau mai mulți ani în urmă. Dacă este necesar înlocuirea, modelul FX8320 va satisface performanța decentă și prețul ridicol.

Procesorul este fabricat prin tehnologia procesului de 32nm. Baza acestui model este de opt miezuri de calcul Vishera la o frecvență de 3500 MHz. Imediată clarificare - opt nuclee, dar repartizarea sarcinilor este de așa natură încât nu toate calculele apar cu toate cele opt nuclee. Sprijină memoria DDR3 cu o frecvență de 1866 MHz. Configurația cache: primul nivel - 384Kb, al doilea - 8Mb, al treilea - 8Mb.

Valoarea calculată a puterii termice este de 125W. Temperatura maximă de funcționare - 61,1 ° C

demnitate opt nuclee (cu rezervare);

frecvența înaltă a ceasului;

supus la overclocking;

una dintre cele mai bune și echilibrate caracteristici pentru timpul și clasa sa;

Cel mai accesibil preț într-un grup. deficiențe un număr vizibil de plângeri de căldură ridicată.

Cel mai bun procesor de calculator low-cost

În cele din urmă, nominalizarea finală în clasamentul celor mai buni procesoare pentru un computer conform  Aceasta include două procesoare din segmentul cel mai modest, care se va potrivi cumpărătorilor care intenționează să asambleze un computer pentru sarcini simple de zi cu zi. Experții au selectat un model din "albastru" și "roșu" îndrumat de considerente, astfel încât ansamblul de computere să fie capabil de cel puțin ceva mai mult decât un joc al "batista". Pe un astfel de calculator, puteți să lucrați confortabil în programe de birou, să navigați pe Internet, să vizionați filme, chiar să jucați jocuri cu anumite limitări.

Intel Celeron G3930

Evaluare: 4.6

Procesorul Intel Celeron G3930 de la sfârșitul anului, lansat la data lansării, sa dovedit a fi atât de reușit încât minerii din cripto-valută au reușit să combine performanța și prețul. Drept rezultat, el chiar a dublat prețul de piață, dar sa întors rapid la poziția sa anterioară atunci când miniere pe procesoare a devenit lipsită de sens.

Componentele individuale ale procesorului sunt realizate prin procese tehnice 22, 65 și 14 nm. CPU-ul este construit pe două nuclee Kaby Lake care funcționează în două fluxuri cu o frecvență de 2900 MHz. Acesta suportă DDR4 2133, DDR3L 1333/1600 RAM până la 64GB, incluzând corecția cu două canale și corecția de eroare (ECC). Configurația cache: primul nivel - 64Kb, al doilea - 512Kb, al treilea - 2048Kb.Numărul de canale PCI Express acceptate - până la 16.

Au fost implementate următoarele tehnologii: AMD64 / EM64T, NX Bit, virtualizare hardware, tabele de pagină extinse, arhitectură Intel 64, SpeedStep, tehnologie în gol, control termic, protecția vieții private. De asemenea, în acest model este implementat un set avansat de instrumente de securitate și îmbunătățirea fiabilității.

Procesorul este un grafic grafic integrat HD Graphics 510 (sau 610, în funcție de versiune) la o frecvență de 1050 MHz (maxim), baza - 350 MHz. Puterea cardului video este suficientă pentru a reda video de 4K la 60Hz.

Emisia de căldură nominală corespunde la 51 de wați. Temperatura maximă de funcționare - până la 100 ° C.

demnitate mare, ca pentru o astfel de configurație, performanță;

securitate și tehnologii de confidențialitate;

Suport pentru memoria ECC;

preț rezonabil;

căldură extrem de scăzută. deficiențe nu este compatibil cu chipset-urile din seria 3xx.

AMD Athlon 200GE

Evaluare: 4.3

Și ultimul model din clasamentele de astăzi este un buget decent pentru AMD pentru construirea unui computer bun de birou sau de birou pentru sarcini simple. Pe fundalul modelului anterior, acest procesor pare chiar mai avantajos datorită unor indicatori, astfel încât calculatorul bazat pe acesta va fi foarte luminos. Pentru preț, aceste două soluții sunt aproape identice cu cele din primăvara anului 2019.

Procesor fabricat pentru tehnologie de proces 32, 14, 12 nm. Se bazează pe două nuclee de calcul Raven Ridge care funcționează în patru fluxuri la 3200 MHz. Acesta suportă dual-channel DDR4-2667 RAM. Configurația cache: primul nivel - 96Kb, al doilea - 1024Kb, al treilea - 4096Kb. Tehnologii suportate: NX Bit, virtualizare hardware, AMD64 / EM64T.

Miezul grafic integrat Vega 3 este construit pe trei nuclee cu o frecvență de 1000 MHz.

Emisia nominală de căldură calculată corespunde la 35W. Limita temperaturii de lucru este de 95 ° C.

Printr-o combinație de factori, acest model este unul dintre cele mai bune din acest segment și este cel mai bine cotat bestseller.

demnitate în termeni de preț și performanță, "regele" segmentului bugetar;

două nuclee, dar patru fire;

grafice integrate bune;

înregistrați căldură scăzută;

preț rezonabil. deficiențe s-au găsit deficiențe obiective.

Atenție! Această evaluare este subiectivă, nu este publicitate și nu servește drept ghid pentru cumpărare. Înainte de a cumpăra, trebuie să consultați un specialist.

Post a Comment