Dacă avem un computer puternic sau tocmai am achiziționat unul, este important și util să putem performa teste de performanță pe GPU , mai ales dacă o vom folosi pentru a juca jocuri. În acest fel, îi putem verifica capacitatea și puterea reală. Prin urmare, astăzi vom vedea ce programe putem folosi pentru a face referință la GPU și astfel vom fi capabili să-i măsurăm puterea pentru a cunoaște de la început care este performanța sa reală.

În general, ceea ce este cunoscut popular drept reper nu este altceva decât teste comparative de performanță care sunt realizate în cadrul componentelor unui echipament informatic. Prin aceste teste, putem măsura performanța memoriei, GPU sau procesor, precum și consumul sau temperaturile la care ajung. Rezultatele sunt exprimate ca un scor care este utilizat pentru a le compara cu alte componente care îndeplinesc aceeași funcție.

Cu toate acestea, când vine vorba de testarea GPU, cea mai răspândită măsurare este cadrele pe secundă (FPS), care este responsabil pentru măsurarea numărului de cadre pe care placa grafică este capabilă să le proceseze pe unitatea de timp. Acesta este motivul pentru care scopul oricărei plăci grafice este întotdeauna obține cea mai mare cantitate de FPS , astfel încât să obținem o imagine mai fluidă fără a observa tranziția mișcărilor prin ochii noștri.

Odată ce etalonul a fost realizat, trebuie să știm să interpretăm rezultatele acestuia. Pentru a face acest lucru, atunci când vorbim despre o placă grafică, trebuie să luăm în considerare și performanțele pe care le obținem de la ea va depinde în mare măsură de restul hardware-ului computerului nostru , la fel ca Procesor, memorie și stocare.

Dacă doriți să analizați, să măsurați și să comparați performanța GPU, vă vom spune mai jos care sunt programele cele mai utile pentru testarea comparativă și testele de performanță.

Programe de evaluare comparativă

3DMark, cel mai cunoscut și popular

Acesta este cel mai cunoscut program din lume pentru compararea atât a plăcilor grafice cât și a procesorului de calculator și mobil. Pentru a face acest lucru, este responsabil de punerea în joc a performanțelor CPU și GPU cu grafică 3D și fizică din mai mult de 15 teste. Cu acest instrument putem verificați numeric performanța GPU-ului nostru în raport cu restul lumii, deoarece are un clasament mondial cu toate scorurile. În aceste scoruri, ne oferă informații despre scorul fără dimensiuni pe care îl obținem independent în procesor și GPU. În plus, vom obține media FPS pentru fiecare test. Dezavantajul său principal este că este un software plătit , astfel încât să obținem testele cu cel mai mare impact, va trebui să plătim pentru ele.

Dacă dorim să încercăm 3DMark putem descărca versiunea sa Basic Edition de la Steam, care este complet gratuit. Dacă dorim să încercăm opțiunile mai avansate, trebuie să optăm pentru versiunea Advanced Edition care are un preț de 29.99 USD.

Superigena Unigine, repere cu motorul UNIGINE 2

Acest program a fost creat pentru a putea testa testul performanța echipamentelor noastre , iar pentru aceasta folosește motorul grafic numit UNIGINE 2 Engine. Cu această aplicație putem efectua diferite tipuri de repere. Printre principalele sale caracteristici găsim posibilitatea efectuarea de teste extreme de stabilitate hardware , monitorizarea temperaturii și a ceasului GPU, experiență de realitate virtuală și modul de exploatare gratuită cu minigame. De asemenea, are o opțiune de stres concentrată pe verificând dacă grafica și procesorul funcționează sub multă muncă . Desigur, este posibil să nu fie un program cu o gamă foarte largă de setări, în special în comparație cu alte opțiuni, cum ar fi 3DMark. De asemenea, ne lipsește faptul că unele funcții, cum ar fi clasamentele, nu sunt deschise tuturor oamenilor și sunt reduse la versiunea lor avansată.

Puteți descărca versiunea de bază a Unigine Superposition complet gratuit de pe acesta . Dacă dorim să ne bucurăm de îmbunătățirile versiunii sale avansate, îl putem achiziționa pentru 19.95 USD.

PassMark, efectuați teste de formă simultan sau separat

Acest program este responsabil de colectarea a până la unsprezece tipuri diferite de teste, care pot fi executate simultan sau separat pentru diferitele tipuri de componente ale PC-ului nostru. Printre ei, are 6 teste pentru o reprezentare 3D pentru a verifica caracteristicile fiecărei componente. Prin urmare, putem testa CPU, RAM, hard disk, precum și placa noastră grafică cu teste 2D și 3D. Fiecare dintre aceste teste va produce un scor pe care îl putem compara cu alte componente din propria bază de date. Principalul său dezavantaj este că nu oferă informații prea detaliate ca și cum ar oferi alte programe mai specifice, dar cel puțin cel furnizat este destul de util.

PassMark este o aplicație comercială, așa că trebuie să plătim licența dacă dorim să o utilizăm. Prețul său de pornire este de 59 USD pentru versiunea sa Standard. Dacă vrem să-l încercăm, oferă și o versiune de încercare gratuită pentru 30 de zile pe care o putem descărcați de pe site-ul său oficial .

VRMark, axat pe realitatea virtuală

Este o aplicație de evaluare comparativă axat pe realitatea virtuală . Este responsabil pentru generarea simultană a două scenarii pe ecran, de care va fi responsabil măsurarea performanțelor plăcii noastre grafice , oferindu-i un punctaj, precum și un Graficul de performanță FPS și grafic . De asemenea, include propriul său clasament și baza de date, astfel încât să putem compara performanța plăcii noastre grafice în raport cu alți utilizatori din întreaga lume. Dezavantajul său principal este că va trebui să plătim pentru această aplicație dacă dorim să accesăm toate funcțiile sale.

VRMark are o versiune de bază pe care o putem descărcați gratuit de pe site-ul său web și asta oferă o versiune demo pentru a ne testa graficul și a verifica dacă este pregătit pentru VR. De asemenea, are o ediție avansată, cu funcții avansate, la un preț de 19.99 USD.

MSI Afterburner, program complet pentru monitorizarea graficii

Acest instrument complet creat de MSI, funcționează cu toate tipurile de carduri grafice și este folosit pentru overclocking. Acesta este motivul pentru care este unul dintre cele mai complete programe de monitorizare a graficului nostru. Oferă un control ridicat al graficii noastre, raportând în detaliu întregul hardware, monitorizând toți parametrii care afectează placa grafică, cum ar fi: viteza de ceas, utilizarea RAM, viteza ventilatorului și utilizarea procesorului. În plus, ne permite și să creați diferite profiluri de overclocking , datorită cărora putem crește performanța computerului nostru. În ciuda faptului că este un program foarte complet, mulți utilizatori pot lipsi o traducere mai bună sau ajustarea textelor în unele secțiuni, deoarece poate îngreuna înțelegerea.

MSI Afterburner este un program complet gratuit pe care îl putem descărca de pe acesta site oficial .

Unigine Heaven, un clasic de referință

Este un program dezvoltat în 2009 de Unigine pentru a măsura performanța plăcii noastre grafice, concentrându-se pe performanța acesteia prin animații 3D . În ciuda vârstei sale, mulți utilizatori o folosesc pentru a măsura performanța graficii lor. În plus, acesta include propriul motor de redare cu care putem configura calitatea grafică prin modificarea parametrilor precum Antialiasing sau API-ul în sine. Dezavantajul său principal este că nu acceptă DirectX 12 și nici nu are suport pentru rezoluții mai mari decât FullHD în versiunea sa gratuită.

Dacă doriți să încercați Unigine Heaven, puteți descărcați-l gratuit în versiunea sa Gamer de pe site-ul său web. De asemenea, puteți achiziționa versiunea sa Overclocker cu funcții suplimentare pentru 14.95 USD.

FurMark, verificați starea plăcii grafice

Acesta este un program dezvoltat pentru determina starea placii noastre grafice , efectuarea testelor de stres și stabilitate. Pentru a face acest lucru, este capabil să efectueze teste care rulează în buclă ore întregi, să verifice dacă totul funcționează corect sau dacă există probleme cu acesta. În plus, are GPU-Z funcție, precum și altele, cum ar fi Rechinul GPU sau teste de stres pentru procesor. Cu testele de stres nu vom putea risca graficul nostru și, în schimb, ne vor permite să verificăm stabilitatea graficului și a componentelor sale. De asemenea, are un monitor grafic grafic de temperatură pentru a optimiza răcirea șasiului. Dezavantajul său principal este faptul că are puține informații pentru utilizatorii neexperimentați, așa că va fi necesar să aveți anumite cunoștințe pentru a-l utiliza.

Putem descărcați FurMark gratuit de pe site-ul său oficial.

Jocuri care încorporează propriile lor repere

Pe lângă aceste programe pentru testarea plăcii noastre grafice, putem folosi, de asemenea, propriile repere pentru graficele care includ multe jocuri precum Final Fantasy XV, Metro Exodus, Assassin's Creed Odyssey, Shadow of the Tomb Raider, printre altele. În acest fel, putem evalua direct din joc, performanța întregului hardware cu o configurație grafică specifică.

În ciuda acestui fapt, mulți utilizatori neîncrederea acestor teste de performanță. Acest lucru se datorează faptului că valorile de referință incluse în jocuri sunt de obicei limitate la scene cu un nivel cinematografic ridicat. Aceasta ocolește secvențele de acțiune mai intense și fără scene cu un număr mare de caractere pe ecran. Acest lucru poate duce la ca rezultatele obținute să nu fie de încredere. Și nu este nimic mai bun decât să joci un joc pentru a-i vedea performanța la prima mână.

Post a Comment