Cunoştinţe 2021

În acet articol: Actualizați itemul de operare Replacing hardware și întreținere Un computer ete un et complex de hardware și oftware care poate provoca o defecțiune parțială au generală. Da

Conţinut:

În acest articol: Actualizați sistemul de operare Replacing hardware și întreținere

Un computer este un set complex de hardware și software care poate provoca o defecțiune parțială sau generală. Dacă sunteți în măsură să rezolvați singur problemele de pe computer, puteți economisi bani evitând să angajați un tehnician sau să cumpărați echipamente noi și puteți profita de o mașină care funcționează eficient. În acest articol, veți învăța cum să efectuați unele sarcini esențiale de întreținere pe hardware și sistemul de operare al computerului dvs., care pot fi intimidante la început, dar nu vor mai fi o problemă pentru dvs. în viitor.

etape

Partea 1 Actualizați sistemul de operare

Neutralizează virusurile computerizate. Virusurile sunt responsabile pentru majoritatea problemelor pe care le pot întâmpina utilizatorii de computere. Pentru a menține computerul funcționând eficient, trebuie să îl protejați de aceste viruși. Instalați un program antivirus pe computer, dacă acesta nu este încă protejat.

Dezactivați programele spyware și adware. Adware, care vine cu software-ul pe care îl utilizați, este adesea instalat fără cunoștința dvs. Aceste programe colectează informații despre obiceiurile dvs. de navigare utilizate pentru a vă oferi (reclame) legate de centrele dvs. de interes. De multe ori lucrează într-un mod ascuns, motiv pentru care poate fi dificil să scapi.

Scapă de barele de instrumente inutile și greoaie. Un browser web poate fi încetinit mult atunci când fereastra sa are multe bare de instrumente. Dezinstalați fiecare bară care nu este necesară pentru navigarea web și, dacă această operațiune este complicată, dezinstalați browserul web pentru a o reinstala cu setările implicite sau pentru a instala alta.

Dezinstalați programele pe care nu le utilizați pe Windows. Ei ocupă spațiu pe hard disk și pot încetini computerul atunci când rulează în fundal. Examinați programele instalate pe computer și dezinstalați orice programe care nu sunt cu adevărat utile. Faceți clic pe linkul următor pentru a afla cum să dezinstalați programele de pe OS X.

Curățați lista de programe care sunt pornite automat la pornire a sistemului de operare. Aceste programe pot fi numeroase și necesare imediat după lansarea sistemului, dar câteva altele pot fi inutile sau chiar nedorite. Dacă sunt demarate prea multe programe la începutul sistemului de operare, computerul poate fi încetinit timp de câteva zeci de secunde sau chiar câteva minute.

Spațiu liber pe disc. Pentru ca computerul să funcționeze eficient, trebuie să vă asigurați că cel puțin 15% (25% sau mai mult) spațiu pe disc este liber. Sistemul de operare folosește partea gratuită a hard disk-ului pentru a transfera fișiere în timpul instalațiilor sau defragmentării.

Curățați registrul sistemului de operare Windows. Registrul conține toate informațiile despre instalațiile și configurațiile de program care au fost instalate pe computer. Uneori, informațiile legate de un program dezinstalat nu sunt șterse din registru. Când se întâmplă deseori, aceste informații învechite acumulează și poluează registrul, care trebuie curățat.

Actualizați regulat Windows. Actualizările Windows pot rezolva uneori automat problemele pe care le întâmpinați. Acestea ajută, de asemenea, la remedierea vulnerabilităților de securitate care ar putea fi exploatate de persoane rău intenționate care doresc să preia controlul asupra computerelor vulnerabile. Faceți clic pe linkul următor pentru instrucțiuni detaliate despre actualizarea OS X (Mac):

Realizați backup-uri de date care sunt pe hard disk-ul computerului. Dacă computerul dvs. se prăbușește din cauza unei defecțiuni hardware sau a unui virus, atunci aveți datele dvs. importante pe un suport diferit de hard disk-ul care ar putea fi inaccesibil. Dacă doriți să schimbați hardware-ul computerului, copiile de rezervă vă pot facilita trecerea.

Reinstalați sistemul de operare. Dacă aveți o problemă care împiedică computerul să funcționeze corect și nu o puteți rezolva, poate fi mai ușor să porniți de la zero prin reinstalarea sistemului de operare. Puteți începe această operație imediat ce ați făcut o copie de rezervă a datelor importante. Reinstalați Windows 7

Reinstalați Windows 8

Reinstalați OS X: Reinstalați-OS-X-Lion

Partea a 2-a Înlocuiți echipamentul și întrețineți

Post a Comment