Utilizarea unui firewall

Windows un firewall este încorporat deja și activat automat.

Mențineți toate programele software actualizate

Asigurați-vă că activați actualizările automate în Windows Update pentru a vă Windows actualizările Microsoft Office actualizările și alte aplicații Microsoft actualizate. Activați actualizările automate și pentru software-ul non-Microsoft, mai ales pentru browsere, Adobe Acrobat Reader și alte aplicații pe care le utilizați în mod regulat.

Utilizați software antivirus și păstrați-l la curent

Dacă rulați Windows aveți deja Securitate Windows sau Windows Defender de securitate instalat deja pe dispozitiv.

Asigurați-vă că parolele sunt bine alese și protejate

Pentru a afla cum, consultați Protejarea parolelor.

Nu deschideți atașări suspecte și nu faceți clic pe linkuri neobișnuite din mesaje.

Acestea pot apărea în e-mail, în tweeturi, în postări, în reclame online, în mesaje sau în atașări și, uneori, se deghizează ca surse cunoscute și de încredere.

Navigați pe web în siguranță

Evitați să vizitați site-urile care oferă conținut potențial important. Multe dintre aceste site-uri instalează malware pe loc sau oferă descărcări care conțin malware. Utilizați un browser modern, cum ar fi Microsoft Edge, care poate ajuta la blocarea site-urilor web rău intenționate și poate împiedica rularea de cod rău intenționat pe computer.

Rămâneți departe de materialul alteia

Evitați redarea în flux sau descărcarea filmelor, muzicii, cărților sau aplicațiilor care nu provin din surse de încredere. Acestea pot conține malware.

Post a Comment