basics computer programming

Acest articol acoperă elementele de bază ale programării computerizate, inclusiv conceptele de programare, limbajele de programare, modul de învățare a programării, abilitățile necesare etc.:

De asemenea, vom explora cum funcționează un computer, unde putem aplica aceste abilități de programare și opțiunile de carieră pentru programatori.

Ce veți învăța:

Programare pe computer - Un tutorial complet

Pregătiți-vă să vă scufundați adânc în lumea programării pe computer și cunoașteți în detaliu toate elementele de bază ale programării.

Să începem!!

Ce este programarea computerizată?

Programarea pe computer este un set de instrucțiuni care ajută dezvoltatorul să efectueze anumite sarcini care returnează ieșirea dorită pentru intrările valide.

Mai jos este prezentată o expresie matematică.

Z = X + Y, unde X, Y și Z sunt variabilele într-un limbaj de programare.

Dacă X = 550 și Y = 450, valoarea lui X și Y sunt valorile de intrare care se numesc literale.

Rugăm computerul să calculeze valoarea lui X + Y, ceea ce duce la Z, adică la ieșirea așteptată.

Cum funcționează computerele?

Un computer este o mașină care procesează informații, iar aceste informații pot fi orice date furnizate de utilizator prin dispozitive precum tastaturi, mouse, scanere, camere digitale, joystick-uri și microfoane. Aceste dispozitive sunt numite Dispozitive de intrare iar informațiile furnizate se numesc input.

Computerul necesită stocare pentru a stoca aceste informații, iar stocarea se numește Memorie.

Stocarea sau memoria computerului este de două tipuri.

Memorie primară sau RAM (Memorie cu acces aleator) : Acesta este spațiul de stocare intern care este utilizat în computere și este situat pe placa de bază. Memoria RAM poate fi accesată sau modificată rapid în orice ordine sau aleatoriu. Informațiile stocate în memoria RAM se pierd când computerul este oprit.

: Acesta este spațiul de stocare intern care este utilizat în computere și este situat pe placa de bază. Memoria RAM poate fi accesată sau modificată rapid în orice ordine sau aleatoriu. Informațiile stocate în memoria RAM se pierd când computerul este oprit. Memorie secundară sau ROM (Memorie numai citire) : Informațiile (datele) stocate în ROM sunt numai în citire și sunt stocate permanent. Instrucțiunea stocată pe ROM este necesară pentru a porni un computer.

Prelucrare : Operațiile efectuate pe aceste informații (date de intrare) se numesc Procesare. Procesarea de intrare se face în unitatea centrală de procesare, care este cunoscută în mod popular ca CPU .

Dispozitive de ieșire: Acestea sunt dispozitivele hardware ale computerului care ajută la convertirea informațiilor într-o formă lizibilă de către om. Unele dintre dispozitivele de ieșire includ unități de afișare vizuală (VDU), cum ar fi un monitor, imprimantă, dispozitive de ieșire grafică, plotere, difuzoare etc.

Un dezvoltator poate analiza problema și poate veni cu pași simpli pentru a obține o soluție la această problemă, pentru care utilizează un algoritm de programare. Acest lucru poate fi comparat cu o rețetă pentru un produs alimentar, unde ingredientele sunt intrări, iar delicatețea finită este rezultatul cerut de client.

[imagine sursă ]

În mediul de dezvoltare, produsele, software-ul și soluțiile pot fi proiectate ca scenarii, cazuri de utilizare și diagrame ale fluxului de date.

[imagine sursă ]

Pe baza cerințelor clientului, soluția necesară ar putea fi desktop, web sau mobil.

Concepte de programare de bază

Dezvoltatorii ar trebui să aibă cunoștințe esențiale despre următoarele concepte pentru a deveni calificați în programarea computerizată,

# 1) Algoritm : Este un set de pași sau instrucțiuni de instrucțiuni care trebuie urmate pentru a îndeplini sarcini specifice. Un dezvoltator își poate proiecta algoritmul pentru a obține rezultatul dorit. De exemplu, o rețetă de gătit un desert. Algoritmul descrie pașii care trebuie urmați pentru finalizarea unei sarcini specifice, dar nu spune cum să realizați niciunul dintre pași.

# 2) Cod sursă : Codul sursă este textul real care este utilizat pentru a construi programul utilizând limbajul ales.

De exemplu, este obligatoriu să aveți metoda principală în Java și textul utilizat este așa cum se arată mai jos.

public static void main(String arg[]) { //Steps to be performed }

# 3) Compilator : Compiler este un program software care ajută la convertirea codului sursă în cod binar sau cod de octeți, numit și limbaj mașină, ușor de înțeles de un computer și poate fi executat în continuare folosind un interpret pentru a rula programul.

# 4) Tipul de date : Datele utilizate în aplicații pot fi de un alt tip, pot fi un număr întreg (întreg), virgulă mobilă (numere cu virgulă zecimală), caractere sau obiecte. De exemplu, valută dublă = 45,86, unde dublă este un tip de date utilizat pentru stocarea numerelor cu zecimale.

# 5) Variabilă : Variabila este un suport de spațiu pentru valoarea stocată în memorie și această valoare poate fi utilizată în aplicație. De exemplu, int age = 25, unde vârsta este o variabilă.

# 6) Condiționale : Cunoașterea modului de utilizare a unei anumite condiții, astfel încât un set de coduri să se execute numai dacă o anumită condiție este adevărată. În cazul unei condiții false, programul ar trebui să iasă și să nu continue codul în continuare.

# 7) Matrice : Array este variabila care stochează elemente de un tip de date similar. Cunoașterea utilizării unei matrice în codare / programare va fi un mare beneficiu.

# 8) Buclă : Bucla este utilizată pentru a executa seria de cod până când condiția este adevărată. De exemplu, în Java, buclele pot fi utilizate ca buclă, do-while, while buclă sau îmbunătățite pentru buclă.

Codul pentru buclă este după cum se arată mai jos:

for (int I =0; i<10; i++) }

# 9) Funcția : Funcțiile sau metodele sunt utilizate pentru a realiza o sarcină în programare, o funcție poate prelua parametrii și îi poate procesa pentru a obține ieșirea dorită. Funcțiile sunt folosite pentru a le reutiliza ori de câte ori este necesar în orice loc în mod repetat.

# 10) Clasa : Clasa este ca un șablon care conține starea și comportamentul, ceea ce corespunde programării este câmp și metodă. În limbajele orientate pe obiecte, cum ar fi Java, totul se învârte în jurul clasei și obiectelor.

Elementele esențiale ale unui limbaj de programare

La fel ca orice alt limbaj pe care îl folosim pentru a comunica cu alții, un limbaj de programare este un limbaj special sau un set de instrucțiuni pentru a comunica cu computerele. Fiecare limbaj de programare are un set de reguli (precum engleza are gramatică) de urmat și este folosit pentru a implementa algoritmul pentru a produce ieșirea dorită.

Limbaje de programare de top

Tabelul de mai jos înregistrează limbajele de programare pentru computer de top și aplicațiile lor în viața reală.

Limbaj de programare Popularitate Aplicații practice ale limbajelor Java 1 Aplicație GUI desktop (API AWT sau Swing), Applet-uri, site-uri de cumpărături online, servicii bancare pe internet, fișiere jar pentru manipularea securizată a fișierelor, aplicații enterprise, aplicații mobile, software de jocuri. C Două Sisteme de operare, Sisteme încorporate, Sisteme de gestionare a bazelor de date, Compilator, jocuri și animație. Piton 3 Software de învățare automată, inteligență artificială, analiză de date, detectare a feței și software de recunoaștere a imaginilor. C ++ 4 Software de întreprindere bancară și comercială, mașini virtuale și compilatoare. Visual Basic .NET 5 Servicii Windows, controale, biblioteci de control, aplicații Web, servicii Web. C # 6 Aplicații desktop cum ar fi un explorator de fișiere, aplicații Microsoft Office precum Word, Excel, browsere Web, Adobe Photoshop. JavaScript 7 Validări partea client și server, gestionarea DOM, dezvoltarea elementelor web folosind jQuery (biblioteca JS). PHP 8 Site-uri web și aplicații statice și dinamice, scriptare pe partea de server. SQL 9 Interogarea bazei de date, operațiuni CRUD în programarea bazelor de date, crearea unei proceduri stocate, declanșatoare, gestionarea bazei de date. Obiectiv - C 10 OS X, sistemul de operare și API-urile Apple, Cocoa și Cocoa Touch.

Să vedem cum să selectăm un limbaj de programare.

Selecția anumitor limbaje de programare depinde de mulți factori, cum ar fi:

Cerințe privind platforma și proiectul / soluția vizate: Ori de câte ori un furnizor de soluții software întâmpină cerința, există multe opțiuni pentru a alege un limbaj de programare adecvat. De exemplu, dacă un utilizator dorește ca soluția să fie pe mobil, atunci Java ar trebui să fie limbajul de programare preferat pentru Android.

Ori de câte ori un furnizor de soluții software întâmpină cerința, există multe opțiuni pentru a alege un limbaj de programare adecvat. dacă un utilizator dorește ca soluția să fie pe mobil, atunci Java ar trebui să fie limbajul de programare preferat pentru Android. Influența partenerilor tehnici cu organizația: Dacă Oracle este un partener tehnic al companiei, atunci este de acord să implementeze software comercializat de Oracle în soluția pentru fiecare proiect și produs dezvoltat. Dacă Microsoft este partener tehnic cu compania, atunci ASP poate fi folosit ca cadru de dezvoltare pentru construirea de pagini web.

Dacă Oracle este un partener tehnic al companiei, atunci este de acord să implementeze software comercializat de Oracle în soluția pentru fiecare proiect și produs dezvoltat. Dacă Microsoft este partener tehnic cu compania, atunci ASP poate fi folosit ca cadru de dezvoltare pentru construirea de pagini web. Competența resurselor disponibile și curba de învățare: Dezvoltatorii (resursele) ar trebui să fie disponibili și competenți pentru a învăța rapid limbajul de programare selectat, astfel încât să poată fi productivi pentru proiect.

Dezvoltatorii (resursele) ar trebui să fie disponibili și competenți pentru a învăța rapid limbajul de programare selectat, astfel încât să poată fi productivi pentru proiect. Performanţă: Limba selectată trebuie să fie scalabilă, robustă, independentă de platformă, sigură și trebuie să fie eficientă în afișarea rezultatelor în termenul acceptabil.

Limba selectată trebuie să fie scalabilă, robustă, independentă de platformă, sigură și trebuie să fie eficientă în afișarea rezultatelor în termenul acceptabil. Sprijin din partea Comunității: În cazul limbajului de programare open-source, acceptarea și popularitatea limbajului, precum și asistența online din partea grupului de asistență în creștere ar trebui să fie disponibile.

Tipuri de limbaje de programare computerizate

Limbajul de programare pentru computer poate fi împărțit în două tipuri, adică Limbaj de nivel scăzut și Limbaj de nivel înalt.

# 1) Limbaj de nivel scăzut

Depinde de hardware

Greu de inteles

Limbajul de nivel scăzut poate fi împărțit în două categorii,

Limba aparatului: Depinde de mașină, dificil de modificat sau programat, De exemplu, fiecare procesor are limbajul său de mașină. Codul scris în limbajul mașinii este instrucțiunile pe care le folosesc procesoarele.

Depinde de mașină, dificil de modificat sau programat, fiecare procesor are limbajul său de mașină. Codul scris în limbajul mașinii este instrucțiunile pe care le folosesc procesoarele. Limbaj de asamblare: Microprocesorul fiecărui computer responsabil pentru activitățile aritmetice, logice și de control are nevoie de instrucțiuni pentru îndeplinirea acestor sarcini și aceste instrucțiuni sunt în limbaj de asamblare. Utilizarea limbajului de asamblare se face în driverele de dispozitiv, sistemele încorporate de nivel scăzut și sistemele în timp real.

# 2) Limbaj la nivel înalt

Independent de hardware

Codurile lor sunt foarte simple, iar dezvoltatorii pot citi, scrie și depana, deoarece sunt similare cu declarațiile englezești.

Limbajul la nivel înalt poate fi împărțit în trei categorii.

Limbaj procedural: Codul în limbajul procedural este o procedură secvențială pas cu pas, care oferă informații precum ce să faci și cum să faci. Limbi precum Fortran, Cobol, Basic, C și Pascal sunt câteva exemple de limbaj procedural.

Codul în limbajul procedural este o procedură secvențială pas cu pas, care oferă informații precum ce să faci și cum să faci. Limbi precum Fortran, Cobol, Basic, C și Pascal sunt câteva exemple de limbaj procedural. Limbaj neprocedural: Codul într-un limbaj neprocedural specifică ce trebuie făcut, dar nu specifică cum se face. SQL, Prolog, LISP sunt câteva exemple de limbaj non-procedural.

Codul într-un limbaj neprocedural specifică ce trebuie făcut, dar nu specifică cum se face. SQL, Prolog, LISP sunt câteva exemple de limbaj non-procedural. Limbaj orientat spre obiecte: Utilizarea obiectelor în limbajul de programare, unde codul este utilizat pentru a manipula datele. C ++, Java, Ruby și Python sunt câteva exemple de limbaj orientat pe obiecte.

Operațiuni de bază ale unui mediu de programare

Cinci elemente de bază sau operațiuni de programare sunt enumerate mai jos:

Intrare: Datele pot fi introduse folosind tastatura, ecranul tactil, editorul de text etc. De exemplu, pentru a rezerva un zbor, utilizatorul poate introduce datele de conectare și apoi selecta o dată de plecare și o dată de întoarcere, numărul de locuri, locul de plecare și locul de destinație, numele companiilor aeriene etc., de pe desktop, laptop sau dispozitiv mobil.

Datele pot fi introduse folosind tastatura, ecranul tactil, editorul de text etc. pentru a rezerva un zbor, utilizatorul poate introduce datele de conectare și apoi selecta o dată de plecare și o dată de întoarcere, numărul de locuri, locul de plecare și locul de destinație, numele companiilor aeriene etc., de pe desktop, laptop sau dispozitiv mobil. Ieșire: Odată autentificat și la primirea cererii de rezervare a biletelor cu intrările obligatorii, va fi afișată pe ecran o confirmare a rezervării pentru data și destinația selectate, iar o copie a biletelor și a informațiilor despre factură este trimisă pe e-mailul înregistrat al utilizatorului codul de identitate și numărul de telefon mobil.

Odată autentificat și la primirea cererii de rezervare a biletelor cu intrările obligatorii, va fi afișată pe ecran o confirmare a rezervării pentru data și destinația selectate, iar o copie a biletelor și a informațiilor despre factură este trimisă pe e-mailul înregistrat al utilizatorului codul de identitate și numărul de telefon mobil. Aritmetic: În cazul rezervării zborului, actualizarea numărului de locuri rezervate, iar aceste locuri necesită câteva calcule matematice, numele suplimentar al pasagerului, nr. locurile rezervate, data călătoriei, data de începere a călătoriei și locul de plecare, locul de destinație etc. ar trebui să fie completate în sistemul de baze de date al serverului companiilor aeriene.

În cazul rezervării zborului, actualizarea numărului de locuri rezervate, iar aceste locuri necesită câteva calcule matematice, numele suplimentar al pasagerului, nr. locurile rezervate, data călătoriei, data de începere a călătoriei și locul de plecare, locul de destinație etc. ar trebui să fie completate în sistemul de baze de date al serverului companiilor aeriene. Condiţional: Este necesar să se testeze dacă o condiție este îndeplinită sau nu, pe baza condiției, programul poate executa funcția cu parametri, altfel nu va fi executată.

Este necesar să se testeze dacă o condiție este îndeplinită sau nu, pe baza condiției, programul poate executa funcția cu parametri, altfel nu va fi executată. Buclă: Este necesar să repetați / efectuați sarcina până când condiția se menține. Tipurile de bucle pot fi Buclă While, Buclă Do-while, Buclă For.

De exemplu,

for (int i = 0; i <10; i++) { }

Cerințe preliminare / abilități necesare pentru programare

# 1) Încrederea în sine: Pentru a reuși să codezi, ar trebui să-ți dezvolți încrederea în tine, să-ți controlezi nerăbdarea, frustrarea și să te abții de la a fi dependent de altcineva pentru a te ajuta în rezolvarea problemelor tale tehnice, mai degrabă ar trebui să fii autosuficient și să păstrezi credința în capacitățile tale, monitorizează-ți eforturile și rămâi optimist și perseverent în învățare.

# 2) Limbă: Este alegerea unui individ să decidă ce limbaje de programare ar trebui să învețe. Un limbaj de programare ar trebui selectat pe baza acceptării sale în diferite domenii din industriile software. Limbajele orientate obiect, cum ar fi Python și Java, care sunt gratuite și open-source, sunt larg acceptate și utilizate de Google, Yahoo și NASA.

Scriptul Java este un alt limbaj de scriptare, un limbaj de scriptare pentru partea clientului, dar cunoașterea Javascript va aduce beneficii dezvoltatorilor de aplicații bazate pe web. Limbajul non-procedural, cum ar fi SQL, este obligatoriu, deoarece este acceptabil de toate bazele de date back-end. Faceți clic pe aceasta legătură pentru învățarea unui exercițiu online pentru SQL.

# 3) Logică: Ca dezvoltator sau tester, pentru a excela în limbajul de programare, trebuie să aveți întotdeauna o gândire condiționată și logică. Poate fi îmbunătățit pe măsură ce ne îmbunătățim mușchii, există câteva site-uri unde se poate pregăti și îmbunătăți gândirea logică și se poate pregăti pentru limbajul de programare.

# 4) Atenție la detalii: O persoană conștiincioasă și alertă, cu atenție la detalii, își va verifica munca pentru detalii minuscule și acest lucru va preveni orice eroare de sintaxă, va verifica dacă există pași precum testarea unităților sau inclusiv API / clase, lipsesc fișierele asociate jar sau clase. Pentru unii oameni, meditația ar putea ajuta la îmbunătățirea concentrării și concentrării, în timp ce pentru alții se poate face o plimbare sau se pot juca unele jocuri mintale. Trebuie să aflați ce funcționează pentru dvs.

# 5) Gândire abstractă: În timpul întâlnirilor sprint într-un mediu agil, abilitatea de a gândi din cutie sau de a vedea lucrurile din unghiuri / perspective diferite, ajută la descoperirea scenariilor pentru cerințe și considerații de proiectare. Acest lucru poate fi îmbunătățit printr-o discuție cu alții.

# 6) Răbdare: Uneori, se întâmplă în timp ce scrieți un cod, pentru care sunteți încrezător, l-ați verificat câteva tipuri, funcționează în mașina dvs., dar după integrare fragmentul de cod nu funcționează, tot efortul de identificare a defecțiunii intră degeaba, te simți stresat, frustrat și te simți bine pentru nimic.

În astfel de momente, abilitatea dvs. de a depăși situația, de a încerca din nou de la zero și de a dezvolta răbdarea va dovedi că dezvoltatorul este mai matur și el / ea devine apreciat pentru capacitatea de a lucra sub medii de presiune, cum ar fi lansările și testele de acceptare sau în timpul demonstrațiilor clientului.

# 7) Memorie puternică: Fiind capabil să înțelegeți și să vizualizați proiectarea la nivel înalt, fluxul de date, algoritmul, structura datelor, modul în care interacționează între ele, vă va separa de un coder mediu. Tehnicile de meditație și exercițiile de memorie vă pot ajuta și în acest sens.

Cum să începeți să învățați programarea computerizată?

Ca om, ar trebui să aveți obiceiul de a vă introspecta zilnic și de a identifica ceea ce ați făcut astăzi, cum vă puteți îmbunătăți, ce pași sau măsuri de precauție veți lua pentru a evita situațiile dificile.

În mod similar, luați în considerare punctele de mai jos înainte de a învăța programarea computerizată.

Fii sincer și gândește-te de ce vrei să înveți programarea computerului.

Care este obiectivul tău, ce vei realiza în visul tău de a învăța programarea?

Alegeți limbajul de programare potrivit. De exemplu. Programare front-end precum JavaScript, PHP, programare back-end precum SQL, Java, Python pentru dezvoltare bazată pe web.

Programare front-end precum JavaScript, PHP, programare back-end precum SQL, Java, Python pentru dezvoltare bazată pe web. Consultați câteva tutoriale interactive pentru a vă familiariza cu un limbaj de programare. w3schools este bine să începi să înțelegi multe limbaje de programare și w3resource este bine să învățați interogări SQL interactiv.

Obțineți o carte despre limbajul de programare selectat, adică SQL for Dummies, JavaScript for Dummies.

Încercați câteva cursuri online, adică încercați Udemy

Aflați structuri de date și algoritmi.

Realizați un proiect folosind un limbaj de programare selectat.

Încercați să obțineți o certificare și acest lucru vă va face mai încrezător, mai informat și mai competent.

Unde putem aplica abilitățile de programare?

Abilitatea de a comunica: Comunicarea este o calitate extrem de esențială în care îți poți explica planul, îți poți discuta îndoielile, îți poți îmbunătăți gândurile și poți face schimb de informații de la superiorul tău și de la membrii echipei tale. Un bun comunicator poate să înțeleagă și să explice sarcinile efectuate în raportarea zilnică, să afle cum vă puteți îmbunătăți gândurile și să vă clarificați îndoielile. În timpul întâlnirilor agile stand-up și sprint-urilor, puteți comunica planul de acțiune și puteți conduce echipa.

Comunicarea este o calitate extrem de esențială în care îți poți explica planul, îți poți discuta îndoielile, îți poți îmbunătăți gândurile și poți face schimb de informații de la superiorul tău și de la membrii echipei tale. Un bun comunicator poate să înțeleagă și să explice sarcinile efectuate în raportarea zilnică, să afle cum vă puteți îmbunătăți gândurile și să vă clarificați îndoielile. În timpul întâlnirilor agile stand-up și sprint-urilor, puteți comunica planul de acțiune și puteți conduce echipa. Rezolvarea problemelor: Acceptarea provocărilor și îndeplinirea sarcinilor dificile vor crea abilități de rezolvare a problemelor și aceasta este o condiție prealabilă pentru un dezvoltator bun. În timpul dezvoltării, puteți întâlni diverse probleme legate de înțelegerea logicii de afaceri și implementarea lor în codul dvs., integrarea codului cu aplicația, probleme de compatibilitate și multe alte provocări. Abilitățile dvs. de rezolvare a problemelor vă vor ajuta să navigați în cele mai critice situații.

Acceptarea provocărilor și îndeplinirea sarcinilor dificile vor crea abilități de rezolvare a problemelor și aceasta este o condiție prealabilă pentru un dezvoltator bun. În timpul dezvoltării, puteți întâlni diverse probleme legate de înțelegerea logicii de afaceri și implementarea lor în codul dvs., integrarea codului cu aplicația, probleme de compatibilitate și multe alte provocări. Abilitățile dvs. de rezolvare a problemelor vă vor ajuta să navigați în cele mai critice situații. Colaborare / lucru în echipă: Abilitățile de colaborare vă permit să lucrați cu membrii echipei pentru a îndeplini în mod eficient unele sarcini și, astfel, pentru a îmbunătăți productivitatea.

Lucrul în echipă uneori poate duce la conflicte, din cauza problemelor de atitudine. Prin urmare, înțelegând scopul de a obține produse mai bune sau de a îmbunătăți productivitatea, oricine poate juca rolul unui rol excelent în echipă.

Opțiuni de carieră pentru programatori

Opțiunile de carieră ca programator sau dezvoltator de software sunt multe.

Zonele sau pozițiile pentru programatorul de computer sunt după cum urmează:

Dezvoltator web

Dezvoltator UI

Designer de experiență utilizator

Programator SQL

Asigurarea calității

Inginer test automatizare

Inginer software la Test

În departamentul de Dezvoltare Software responsabilitățile sale includ următoarele atribuții:

Proiectarea și dezvoltarea de soluții personalizate și complexe folosind diferite limbaje de programare în care el / ea ar trebui să fie competent, De exemplu, Java, Python, Javascript, SQL, oracle.

Java, Python, Javascript, SQL, oracle. Gestionați ciclul de viață al livrării software-ului de proiect, care include planificarea, proiectarea, construirea, testarea și implementarea în cadrul planificat de livrare al companiei.

Cunoștințe de bază în rețea, abilitatea de a lucra la instrumente integrate pentru dezvoltatori precum Eclipse, NetBeans, Atom etc.

Ar trebui să aibă experiență de lucru practică cu cel puțin unul dintre instrumentele CI, cum ar fi Jenkins, Gitlab, Bamboo etc.

Ar trebui să puteți utiliza scripturi Linux / Unix și scripturi shell.

Abilități excelente de comunicare și oameni.

Ar trebui să fie un bun jucător al echipei, precum și un contribuitor independent.

Înțelegerea mediului de dezvoltare agil.

Concluzie

Prin acest articol, am aflat despre componentele interne ale computerelor, modul în care funcționează computerele, conceptele de programare, elementele esențiale ale limbajelor de programare și operațiunile de bază ale mediului de programare.

Am discutat, de asemenea, cerințele prealabile pentru programare, abilitățile necesare pentru a deveni programator, cum să începi învățarea și perspectivele și opțiunile de carieră disponibile în domeniul programării computerizate.

Sunteți gata să deveniți un expert în programarea computerelor?

Post a Comment