In acest tutorial ve-ti invata ce trebuie sa verificati dumneavoastra la calculator sau laptop in cazul in care nu aveti sunet.

Tutorialul a fost realizat pe un calculator care ruleaza sistemul de operare Microsoft Windows 7.

Va multumim ca ati accesat pagina noastra.

Acest tutorial va este oferit de echipa SALUT IT ce activeaza in domeniul de reparatii calculatoare si reparatii laptop-uri in Bucuresti.

Inainte sa apelati la un service de calculatoare pe motiv ca numai aveti sunet la sistem, exista cativa pasi simplii pe care si dumneavoastra ii puteti urma pentru a va asigura ca nu este o problema hardware.

Verificati daca mufa de la casti sau boxe este introdusa in lacasul corespunzator, de obicei in spatele calculatorului exista 3 sau 6 intrari audio, iesirea pentru boxe sau casti este cea de culoare VERDE

In exemplul de mai sus “Line out” este iesirea pentru casti sau boxe

Verificati daca volumul dupa casti sau boxe este pornit

Verificati daca sonorul din calculator este pornit sau dat pe MUTE

Pentru a verifica acest lucuru, mergeti cu mouse-ul in coltul din dreapta jos a monitorului si executati click stanga pe pictograma ce reprezinta sunetul.

Dupa ce ati executat click stanga pe pictograma sunetului, in sus se va derula o banda care indicat nivelul sonorului, asigurativa ca indicatorul sunetului este ridicat cat mai sus, exemplu mai jos.

Verificati ca sonorul sa nu fie dat pe MUTE si ca toate functionalitatile mixerului de sunet sunt active. Pentru a verifica acest lucru, executati din nou click pe pictograma sunetului iar in banda care se va derula in sus, verificati ca difuzorul sa nu fie marcat cu semnul de MUTE ( vedeti exemplu mai jos ), dupa care executati click pe textul un scrie MIXER, iar in fereastra ce va aparea, asigurati-va ca totate indicatoarele de volum sunt date in sus ( exemplu mai jos )

Dupa ce v-ati asigurat ca sonorul nu este pe MUTE, accesati mixerul prin click stanga pe textul Mixer pentru a verifica daca si la mixer sunt active toate functiile (vedeti exemplu mai jos).

Daca ati verificat pana acum toti pasii enumerati mai sus si in continuare nu aveti sunt, este timpul pentru a verifica daca placa de sunt este instalata corespunzator.

Verificarea daca driverul de sunt este instalat corespunzator.

Pentru a verifica daca driverul de sunet este instalat trebuie sa accesam pagina Device Manager.

Pagina Device Manager poate fi accesata in felul urmator:

Click dreapta pe My Computer si click stanga pe Properties In fereastra ce s-a deschis executati click pe butonul Device Manager situat in partea stanga sus a ferestrei

Dupa ce ati executat click pe butonul Device Mananger, se va deschide o fereastra in care putem vedea toate componentele hardware are calculatorului nostru.

Executati click pe pictograma sunetului denumita Sound, video and game controllers iar daca in lista ce se va desfasura aparea vreun semn al exclamarii galben inseamna ca o functie a sunetului nu functioneaza corespunzator ori nu este instalata.

REZOLVARI:

Post a Comment