Cum să vă conectați la masă pentru a evita deteriorarea ESD asupra computerului

Conţinut:

Aflați cum să luați măsurile de precauție necesare pentru a evita deteriorarea descărcării electrostatice (electricitate statică) a componentelor interne sensibile ale computerului. Deși este extrem de puțin probabil să vă răniți computerul cu electricitate statică, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a preveni ca orice componentă să se scurteze accidental.

Pași

Partea 1 din 2: Pregătiți-vă suprafața de lucru

1 Lucrați pe o suprafață dură. Demontați sau asamblați computerul pe o suprafață curată și solidă, cum ar fi o masă, un blat sau o tablă albă, pentru a reduce acumularea de electricitate statică. Nu așezați computerul pe o suprafață, cum ar fi un covor, o pătură sau un prosop, dacă trebuie să îl împământați. 2 Stai pe o podea tare cu picioarele goale. Covoarele și șosetele pot genera electricitate statică. Stai cu picioarele goale pe un lemn de esență tare, țiglă sau altă podea tare. Dacă nu mai ai de ales decât să pășești pe covor, atunci fii și mai activ și împământează-te la fiecare câteva minute.

Purtați papuci de cauciuc pentru a elimina complet contactul cu podeaua, deși pentru un proiect de casă acest lucru este deja de prisos.

Pentru a evita contactul cu podeaua, este suficient să purtați pantofi cu tălpi de cauciuc. 3 Îndepărtați toate hainele care pot genera electricitate statică. Lâna și unele materiale sintetice sunt deosebit de bune la absorbția electricității, așa că scoateți aceste haine și puneți-le în schimb ceva din bumbac. Înainte de a începe lucrul, încercați să vă spălați și să vă uscați hainele cu șervețele antistatice pentru a reduce acumularea șocurilor electrice. 4 Umidificați aerul pe timp uscat. Crește probabilitatea descărcării statice pe timp uscat. Porniți un umidificator, dacă aveți unul. În caz contrar, nu ar trebui să vă faceți griji - alte precauții vor fi mai mult decât suficiente. Pentru a umezi aerul interior, atârnați o cârpă umedă în fața unui ventilator sau a unui încălzitor. 5 Păstrați toate componentele computerului în pungi anti-statice. Toate piesele noi trebuie să rămână în pungile ESD (în care au fost vândute) până când sunt instalate în computer.

Partea 2 din 2: Puneți-vă la sol

1 Aflați cum funcționează legarea la pământ. Pentru a preveni trecerea descărcării electrice acumulate de la dumneavoastră în partea sensibilă a computerului, este necesar să eliberați această descărcare într-un element mai durabil. De regulă, ar trebui să fie un obiect metalic care fie atinge podeaua în sine, fie atinge o serie de obiecte care duc la ea. 2 Conectați-vă cu carcasa computerului. Această metodă este utilizată de mulți oameni care asamblează calculatoare: înainte de a atinge sau a instala orice lucru care ar putea fi deteriorat de descărcarea electrostatică (cum ar fi o placă de bază), așezați mâna pe o parte metalică nevopsită a carcasei computerului. În timpul instalării componentei pe partea metalică a carcasei, puteți chiar să puneți mâna nedominantă pentru a vă asigura sută la sută că descărcarea electrică nu o va afecta. 3 Atingeți un obiect metalic împământat la fiecare câteva minute. Acestea ar trebui să fie obiecte metalice nevopsite cu un conductor de împământare liber, cum ar fi un grătar metalic sau o placă de protecție pe carcasa computerului. Acesta este un mod foarte rapid și ușor de a vă pune la pământ. Mulți oameni care asamblează calculatoare nu iau alte măsuri de precauție decât aceasta. Există un risc mic, dar clar, ca acest lucru să nu fie suficient. Mizați-vă doar dacă lucrarea este de scurtă durată și piesele nu sunt scumpe. 4 Împământați-vă cu curele antistatice pentru încheietura mâinii. Aceste articole ieftine sunt vândute în magazinele de electronice și online. Purtați cureaua pentru încheietura mâinii astfel încât să fie strânsă pe corpul dvs. și atașați capătul suspendat la un obiect din metal, nevopsit, împământat, cum ar fi un șurub. Nu utilizați brățări fără fir, deoarece acestea nu funcționează.

Dacă ați cumpărat o brățară cu o buclă în loc de o clemă, atunci aceasta poate fi ușor introdusă în centrul șurubului care se află pe priză. Priza trebuie să fie împământată (în conformitate cu reglementările RF), dar pentru orice eventualitate, verificați acest lucru cu un multimetru. 5 Conectați-vă la un obiect metalic împământat cu un fir. De foarte multe ori, oamenii se pun la pământ legând un capăt al unui fir conductor (cum ar fi cuprul) în jurul unui deget de la picior sau al încheieturii mâinii și celălalt capăt în jurul unui obiect metalic împământat, nevopsit. Aceasta este alegerea perfectă dacă aveți la îndemână tot ce aveți nevoie și nu trebuie să lucrați pe o suprafață dură. 6 Lucrați pe un covor anti-static. Achiziționați un covor antistatic „conductiv” sau „disipativ”, apoi așezați accesoriile pe el și atingeți covorul în timp ce lucrați. Unele modele au chiar un loc unde poți atașa o brățară. Pentru reparațiile computerului, optează pentru un covor anti-static din vinil. Covoarele din cauciuc sunt mai scumpe și inutile pentru acest tip de lucru.

Folosiți acest și alte sfaturi numai dacă vă prețuiți liniștea sufletească.

sfaturi

Țineți procesorul doar de margine. Nu atingeți contactele expuse, circuitele electrice și partea superioară din metal decât dacă este absolut necesar.

Deteriorarea ESD asupra computerului dvs. nu este o problemă atât de rea astăzi ca acum zece ani. Deși este important să luați măsuri de precauție pentru a preveni descărcarea accidentală, majoritatea componentelor au o protecție ESD încorporată adecvată.

Avertizări

Post a Comment