Există o credință falsă că atingerea unei componente PC cu mâinile goale poate cauza ruperea acesteia. Nu, componentele PC-ului nu sunt ca becurile H2 din mașini, dar există încă o serie de măsuri de precauție pe care ar trebui să o iei mai ales când te duci montați sau scoateți orice parte de pe computer , și, evident, este de la sine înțeles că niciodată nu trebuie să atingi altceva decât cutia atunci când echipamentul este pornit, dar îl vom vedea în detaliu mai jos.

Hardware PC nu este nici invulnerabil, nici făcut din unt și, cu siguranță, primul lucru pe care trebuie să-l știi dacă nu ai experiență este că trebuie să îl manevrezi destul de atent, unele părți mai mult decât altele, dar în general nu trebuie să forțați niciodată o componentă nici să-l asamblați, nici să-l dezasamblați. În continuare, vă vom oferi o serie de sfaturi despre cum să asamblați și să dezasamblați fiecare echipament pentru a evita purtarea ceva.

De ce ar trebui să fii atent atunci când manipulezi hardware-ul computerului?

După cum am menționat anterior, hardware-ul nu este făcut din unt, dar toate componentele electronice sunt delicate și trebuie tratate cu grijă. Fiți deosebit de atenți la umflături, frecări și căderi și, desigur, este recomandabil în primul rând să vă „descărcați” de electricitate statica , deoarece acest lucru poate deteriora componentele.

Pentru aceasta, este suficient să purtați pantofi cu talpă de cauciuc și ca, înainte de a atinge orice componentă, să atingeți o parte metalică, cum ar fi partea laterală a cutiei. La fel, așa cum am menționat anterior, nici o componentă nu ar trebui să fie forțată și atunci când o dezasamblați nu trebuie să folosiți niciodată o forță excesivă, toate componentele au sisteme de ancorare și deblocare care ar trebui să simplifice asamblarea sau extragerea lor.

Precauții la montarea și scoaterea fiecărei părți a computerului

Asamblarea computerului nu este deloc complicată, mai ales dacă aveți practică, dar într-adevăr, cu îndrumarea potrivită, chiar și un utilizator începător poate obține o asamblare decentă în cel mai scurt timp. Desigur, nimeni nu este scutit să întâmpine probleme și incompatibilități, mai ales dacă hardware-ul nu este manipulat corect, așa că vom vedea unul câte unul cum să ne ocupăm de fiecare dintre ele.

Asamblați sau dezasamblați placa de bază în carcasa computerului

Acesta este unul dintre cei mai complicați pași, dar nu pentru că este dificil, ci pentru că plăcile de bază sunt un element de dimensiuni considerabile. Când montați placa, trebuie să o introduceți în diagonală cu zona conectorului în jos și să le faceți să coincidă cu Scut I / O , apoi coborâți-l din partea opusă și faceți găurile să coincidă cu punctele de ancorare ale șuruburilor.

Trucul pentru manipularea Plăci de bază este să-l țineți într-o zonă care nu determină greutatea să îndoaie PCB-ul, care este atât de lung și de lat încât se îndoaie relativ ușor. Pentru aceasta există mai multe opțiuni, idealul fiind să țineți cu o mână de RAM prize (fără strângere, întotdeauna cu atenție) și cealaltă de zona radiatorului chipset-ului, deoarece acestea sunt două zone dure și întărite care vor împiedica exact îndoirea PCB-ului.

Procesorul este cea mai delicată componentă

Asamblarea unui procesor nu este în sine prea complicată, dar problema este că componenta în sine este delicată atunci când vine vorba de montarea acestuia. În Intel procesoare, pur și simplu aveți grijă să nu atingeți zona pinilor de conectare și trebuie să fiți foarte atenți atunci când așezați procesorul pe soclu, deoarece priza a plăcilor de bază Intel este de departe cel mai delicat element. atunci când montați un computer: dacă lăsați procesorul deasupra soclului, după toate probabilitățile, veți fi deteriorat pinii și va trebui să schimbați placa de bază.

Cu AMD Procesorii soclul nu este punctul său slab, ci pinii procesorului în sine. Trebuie să fiți extrem de atent și să țineți întotdeauna procesorul de margini, niciodată pinii, deoarece sunt foarte subțiri și se îndoaie foarte ușor.

Am vorbit despre modul de montare a procesorului pe computer, dar dacă doriți să îl eliminați, lucrul nu se schimbă: încercați întotdeauna să țineți procesorul cu două degete de laturi, nu îl atingeți niciodată de zona de conectare.

Asamblarea radiatorului, simplă, dar laborioasă

În funcție de sistemul de reținere pe care îl aveți și de tipul radiatorului, acesta este probabil cel mai laborios proces pe care îl veți întâlni atunci când asamblați un computer. Procesul de scoatere a radiatorului este același cu montarea acestuia, dar invers, astfel încât dificultatea este practic aceeași.

Dacă sunteți pe punctul de a monta un radiator, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la locul în care țineți dispozitivul, atâta timp cât nu aplicați o presiune atât de mare încât să îndoiți aripioarele din aluminiu, iar cea mai mare grijă pe care trebuie să o aveți este pur și simplu elemente destul de voluminoase nu se ciocnesc cu alte componente mai ales atunci când puneți radiatorul în sine pe procesor (plasați-l întotdeauna cu atenție, fără a lovi). Când strângeți, strângeți șuruburile în diagonală (adică mai întâi un colț și apoi opusul), dar nu le strângeți complet până nu le aveți pe toate deja atașate. Când toate sunt fixe, le puteți strânge complet.

Dacă este un sistem de răcire cu lichid pe care urmează să îl montați sau să îl scoateți pe computer, trebuie să aveți cea mai mare grijă cu radiatorul și tuburile: asigurați-vă că tuburile nu se îndoaie excesiv și că radiatorul nu lovește nimic. Când îl ancorați, plasați-l cu atenție, potrivind punctele de ancorare cu cele ale cutiei și înșurubați șuruburile în diagonală, adică mai întâi un colț și apoi opusul și așa mai departe. Când instalați fișierul Procesor blocați recomandarea este aceeași ca și pentru radiatorul de aer: strângeți-o în diagonală și nu complet până când nu se așează toate șuruburile.

Montați memoria RAM, cea mai simplă dintre o montare pe PC

RAM este cea mai simplă componentă de montat sau eliminat pe un computer. Doar aruncați o privire bună unde este gaura în zona conectorului pentru a se potrivi cu proeminența de pe soclul RAM, așezați modulul deasupra pentru a se potrivi și strângeți cu atenție mai întâi o parte și apoi cealaltă. Fără a aplica o presiune prea mare, „clac” caracteristic ar trebui să sune că flanșa de priză a fixat deja modulul.

În mod ideal, cu memoria RAM, ar trebui să o țineți așa cum se arată în imaginea de mai sus, din ambele părți. Trebuie doar să fii atent cu zona conectorului și, bineînțeles, nu se ciocnește cu nimic. După cum am spus, cel mai important lucru este că nu aplicați prea multă presiune, deoarece dacă aveți o orientare greșită și proeminența nu se potrivește, puteți rupe zona conectorului. Dacă nu faceți „bruta”, nu ar trebui să aveți nicio problemă.

Pentru a dezasambla modulele de memorie RAM procesul este la fel de simplu: soclul plăcii de bază va avea o filă pe una sau pe ambele părți și trebuie pur și simplu să coborâți acea filă sau filele și modulul de memorie va apărea. Nu are nicio complicație.

Dispozitive de stocare

Instalarea unui hard disk mecanic în format de 2.5 ″ sau SSD într-un PC nu are nicio dificultate, deoarece cutiile au punctele de ancorare dedicate pentru acesta și este pur și simplu o chestiune de înșurubare. În ceea ce privește manipularea, aveți grijă să nu forțați discul în elementele de instalare ale cutiei, să nu se frece și, bineînțeles, să nu lovească nimic.

Nici SSD-urile M.2 populare nu sunt prea dificil de montat sau de demontat pe un PC. Au soclurile dedicate pe placa de bază, iar modalitatea de a le manipula este să le țineți din spate pentru a introduce zona conectorului în mufa corespunzătoare M.2 de pe placa de bază, apoi cu un deget coborâți SSD-ul pentru a se potrivi cu gaura înșurubați-l și înșurubați-l. Nu are niciun mister și nu are nevoie de măsuri de precauție suplimentare dincolo de a nu-l atinge și a conectorului care merge în direcția corectă și fără a-l forța.

Alimentare electrică

Montarea sau scoaterea sursei de alimentare de pe computer este într-adevăr un proces foarte simplu, pur și simplu așezați-l în punctul său de ancorare în carcasă și înșurubați-l. Nu trebuie să aveți nicio grijă specială atunci când îl manevrați dincolo de a nu lovi nimic și , mai ales dacă nu este modular, cablurile nu se prind de nimic.

Cu toate acestea, aveți grijă să faceți ca ventilatorul fântânii să fie orientat acolo unde grila de ventilație corespunzătoare este pe carcasă.

Fiți foarte atenți cu placa grafică

Placa grafică este o altă componentă relativ delicată datorită dimensiunii sale, deoarece mai ales cele din alge sau gamă orientată spre jocuri sunt de obicei destul de voluminoase și chiar grele.

Când îl manipulați, țineți-l cu ambele mâini în zona superioară și aliniați perfect conectorul cu mufa PCI-Express de pe placa de bază. Apoi, strângeți ușor până când face clic cu un sunet „clac”, blocarea soclului. Ținând în continuare graficul astfel încât să nu se miște (deoarece „dansul” din soclu este ceea ce poate cauza probleme), continuați să-l înșurubați.

Pentru a-l dezasambla, mai întâi deșurubați-l de pe carcasă și apoi pur și simplu apăsați pe fila soclului PCIe al plăcii de bază, graficul va fi eliberat din soclu și îl puteți scoate trăgându-l în sus.

Feriți-vă de cablurile și conexiunile de rutare

Direcționarea și conectarea cablurilor este o altă parte dificilă a asamblării unui PC. Când manipulați cablurile, fiți întotdeauna foarte atenți să nu fie prinși nicăieri și să nu fie niciodată forțați; Ajutați-vă cu țevile pe care le aduc toate cutiile și flanșele pentru a le canaliza acolo unde aveți nevoie de ele, având din nou grijă să nu fie forțate.

Cu conectorii trebuie să fiți la fel de atenți, acordând atenție înainte de conectare că le aveți cu orientarea corectă și că intră ușor, fără a forța. O defecțiune frecventă a dispozitivelor hardware este tocmai la conectorii lor, dacă nu se potrivesc complet și sunt forțați se pot rupe.

Montarea sau scoaterea componentelor PC-ului este ușoară dacă aveți grijă

După cum ați văzut deja, instalarea sau dezinstalarea hardware-ului PC-ului este destul de simplă, atâta timp cât luați unele măsuri de precauție, cum ar fi descărcarea de electricitate statică și manipularea cu grijă a dispozitivelor și forțarea lor niciodată în poziție sau la conectarea lor. Rețineți că toate părțile unui PC, indiferent de marca lor, sunt proiectate să funcționeze împreună și instalarea lor este aproape standard, astfel încât totul ar trebui să se potrivească fără efort.

Dacă o componentă nu se potrivește perfect, verificați bine conexiunile de la ambele capete, deoarece se poate ciocni cu ceva fără să observați. Repetăm, nu forțați niciodată nimic să se potrivească și veți evita problemele.

Post a Comment