Cum să asamblați singur un computer acasă. Auto-asamblarea unității de sistem în imagini sau cum să asamblați un computer acasă

Această secțiune descrie procesul de asamblare a unui computer personal. Acest algoritm pentru asamblarea unui computer personal va fi utilizat la dezvoltarea unui simulator virtual. Etapele principale ale asamblării unui computer personal sunt potrivite pentru diferite configurații ale hardware-ului unui computer personal.

În primul rând, trebuie să pregătiți cazul (unitatea de sistem). Scoateți ambele panouri laterale din el. Dacă acest lucru este oferit de proiectare - deconectați compartimentul pentru atașarea unităților de 3,5 ". După ce ați încercat placa de bază și placa video, puteți scoate imediat suporturile inutile de pe panoul din spate al carcasei. În funcție de configurația unității de sistem, uneori poate fi necesar să deconectați panoul frontal pentru instalarea ulterioară a unității optice, a ventilatoarelor frontale și a diferitelor module cu cadrane. Ventilatoarele sunt instalate imediat, restul - mai târziu. Uneori poate fi necesar să instalați un suport posterior cu orificii pentru conectori pe partea din spate a plăcii de bază (tastatură, mouse, USB, LAN etc.)

Este necesar să citiți instrucțiunile procesorului și să îl instalați (fără un sistem de răcire) pe placa de bază, în timp ce acesta nu este încă în carcasă. Dacă sistemul de răcire oferă un substrat (o placă metalică sub formă de cruce sau pătrat), atunci întregul sistem de răcire va trebui atașat la procesor înainte de a instala placa de bază în unitatea de sistem (merită să urmați instrucțiunile , pasta termică ar trebui deja aplicată pe partea inferioară a radiatorului sistemului de răcire - în locul în care va avea loc contactul cu procesorul).

Dacă nu este furnizat un substrat pentru sistemul de răcire, puteți instala placa de bază în cutie sau pe o placă detașabilă specială (dacă aceasta este furnizată de producătorul unității de sistem). Pentru aceasta, în pachetul din cutia cu placa de bază, există 6 șuruburi, care au un filet extern în partea de jos și un filet intern în partea de sus. Se mai numesc și „Picioare”. Ferm, dar îngrijit, pentru a nu rupe firul, șuruburile sunt înșurubate în găurile desemnate de pe unitatea de sistem, acestea trebuie să se potrivească cu găurile de pe placa de bază. Placa în sine este atașată la aceste picioare (toate șuruburile necesare trebuie să fie în pachet cu picioarele).

Mai mult, este recomandabil să instalați o unitate de alimentare (PSU). Practic, sursa de alimentare este atașată la partea din spate a carcasei (sus sau jos - în funcție de modelul unității de sistem) cu patru șuruburi care ar trebui să fie în cutia cu aceasta. Dacă este posibil, firele de la sursa de alimentare sunt trecute prin orificiile dedicate până la punctul de conectare prevăzut al componentelor, astfel încât să nu ocupe spațiul intern de lucru (pentru a optimiza asamblarea suplimentară, fluxul de aer și percepția estetică).

Apoi, un proces de răcire este instalat pe procesor. Pentru a face acest lucru, trebuie să îndepărtați folia de protecție de pe fundul radiatorului, să aplicați pastă termică (dacă nu a fost aplicată inițial de producător) și să o întindeți pe întreaga suprafață de lucru cu un strat subțire și uniform. Un strat subțire înseamnă cât mai subțire posibil, dar astfel încât metalul gol al radiatorului să nu apară prin prea mult (efectul „translucenței” stratului de pastă termică este permis într-unul sau două locuri). Toate excesele sunt îndepărtate cu atenție cu o cârpă sau un șervețel. Sistemul de răcire este instalat conform instrucțiunilor pas cu pas pentru procesor. Cele 4 puncte de fixare se blochează diagonal în ordine. Cablul de alimentare de la sistemul de răcire este conectat la placa de bază.

Apoi, conectați cablul de alimentare la placa de bază (conectorul lung, pe două rânduri situat în partea stângă a plăcii) și alimentarea procesorului (conector cu 4-8 pini, care este de obicei în partea de sus a plăcii, chiar deasupra procesorul). Ambele fire au file suplimentare - zăvoare pentru o fixare mai sigură. Următorul pas este să conectați firele de la răcitoarele unității de sistem la conectorii de pe placa de bază. În mod implicit, acestea sunt etichetate pe tablă ca „Cha Fan1”, „Cha Fan2” și așa mai departe, ceea ce înseamnă „ChasisFan” - ventilator pentru șasiu (carcasă). De obicei sunt 2-3. Dacă mai mult - restul sunt conectate direct la sursa de alimentare, dar aceasta este ultima. Uneori puteți utiliza și conectorul „PwrFan” (PowerFan), dar de obicei BIOS-ul nu are capacitatea de a regla viteza ventilatorului conectat la acest conector.

Instalarea unei unități de disc optice și dispozitive de stocare. Cel mai bine este să alegeți pentru ele locuri care să nu obstrucționeze fluxul de aer de la ventilatoare pe carcasă, dar trebuie luat în considerare și accesul cablurilor de alimentare. Componentele instalate sunt conectate la firele corecte de la sursa de alimentare.

Apoi, sunt instalate rampele. De obicei, instrucțiunile pentru placa de bază arată în ce ordine și în ce conectori ar trebui să fie instalați pentru o viteză maximă. Pe majoritatea plăcilor de bază, două canale diferite sunt indicate de două culori ale conectorilor. În acest caz, benzile vor trebui instalate în toți conectorii de aceeași culoare.

Cablurile de alimentare și de control pentru elementele panoului frontal (USB, audio, butoane de alimentare și resetare, un buzzer în unitatea de sistem etc.) sunt conectate la placa de bază. Plăcile de bază de la diferiți producători au adaptoare speciale care simplifică acest proces (puteți conecta majoritatea conectorilor mici la adaptor, apoi îl puteți conecta la placa de bază). Pentru a evita greșelile, urmați instrucțiunile.

După ce totul este instalat și conectat, este timpul să începeți cu placa video. Pentru început, pregătiți cablurile de la sursa de alimentare (pot fi necesare 1-2 bucăți de conectori cu 6 sau 8 pini). Unele plăci video au suficientă putere de la conectorul la care sunt conectate - în acest caz, nu sunt necesare cabluri. Placa grafică este instalată în cel mai larg slot orizontal (pot fi mai multe dintre ele), care este de obicei etichetat pe placa de bază în sine ca „PCI-Ex16”, care este un nume scurtat din „PCI-Express x16”. Acesta este un conector cu 16 pini utilizat special pentru plăci video. Acum sunt utilizate două generații - 2.0 și 3.0, care diferă în ceea ce privește lățimea de bandă. Placa video este înșurubată în spatele unității de sistem (în multe cazuri există clipuri speciale pentru aceasta).

După instalarea din nou a tuturor componentelor, fiabilitatea tuturor elementelor de fixare. Nimic nu ar trebui să fie slăbit și toate firele ar trebui conectate. Carcasa este instalată în poziție verticală, sursa de alimentare, monitorul și tastatura sunt conectate. Apoi comutatorul de pe sursa de alimentare se pornește, computerul pornește. Dacă, la pornire, computerul emite un semnal scurt caracteristic unic, ceea ce înseamnă trecerea cu succes a „POST” (toate modulele sunt conectate corect), atunci computerul este asamblat cu succes.

Dacă computerul nu a trecut de etapa de auto-testare „POST”, trebuie să opriți computerul și să verificați ansamblul corect.

Amenajarea unui spațiu de locuit confortabil, a unui birou convenabil, a unei zone de vânzare sau a unui depozit depinde de alegerea corectă a unităților de mobilier. Toate tipurile de mobilier pot fi împărțite în dulap, modular, design, produse moi și modele realizate în funcție de proiectele individuale. Modelele din fabrică sunt populare printre consumatori datorită accesibilității lor. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, după achiziționarea de dulapuri gata făcute, este necesară asamblarea mobilierului, dacă nu este prevăzută instalarea produselor de către specialiști.

De obicei, mobilierul prefabricat achiziționat într-un showroom, magazin, de pe piață, comandat de la o fabrică, este livrat consumatorilor sub formă dezasamblată. Dacă instalarea mobilierului nu este specificată în contract, meșterii nu o vor asambla, așa că proprietarul trebuie să facă toată munca cu propriile mâini. Pe de o parte, în prezența unui desen, accesorii, scule, instalarea nu este dificilă. Dar o asamblare de înaltă calitate presupune prezența anumitor abilități, o înțelegere minimă a tehnologiei de lucru la asamblarea și instalarea mobilierului dulapului. Principalele etape ale procesului tehnologic:

despachetați piesele de mobilier, elementele de fixare și accesoriile furnizate în kit. Este imperativ să verificați conformitatea unităților cu cantitatea, calitatea și culoarea declarate;

ar trebui să verificați disponibilitatea instrucțiunilor, diagramelor, desenului detaliat, în funcție de care mobilierul este asamblat. Dacă unele elemente lipsesc, puteți cumpăra monturi suplimentare sau puteți contacta producătorul;

este necesar să selectați și să pregătiți elemente de fixare, accesorii de montare, elemente de conectare, burghie, scule electrice, mecanice, hardware și alte consumabile;

verificarea corespondenței găurilor pentru fixarea elementelor de fixare la desenul atașat. Schema de asamblare trebuie să conțină instrucțiuni clare pentru instalarea structurii mobilierului;

dacă nu există experiență de asamblare, este recomandat să montați mai întâi ceva mic, de exemplu, o cutie de mobilier și apoi să continuați cu instalarea mobilierului dimensional, așa cum se arată în imagine;

asamblarea mobilierului se realizează în următoarea ordine: instalarea suporturilor rafturilor, balamalelor, lamelelor, cravatelor, conectarea elementelor cadrului, instalarea ușilor, oglinzilor de lipit, instalarea mânerelor, picioarelor;

completarea structurii cu rafturi, sertare, accesorii decorative. Convenabil dacă în timpul asamblării puteți seta modelul folosind picioare reglabile;

mobilierul încorporat este fixat pe perete, mai întâi se montează un sistem de alunecare sub dulap. Mobilierul staționar este complet asamblat, apoi instalat în locul ales;

reglarea fațadelor - slăbiți sau întăriți șuruburile balamalelor mobilierului cu o șurubelniță. Este necesar să ne asigurăm că nu există niciun spațiu între uși;

verificarea planeității blatului setului de bucătărie, claritatea agățării secțiunilor superioare ale dulapurilor superioare, încorporarea aparatelor de uz casnic.

Lecția de asamblare a mobilierului conține informații generale despre tehnologia de asamblare. Asamblarea mobilierului metalic, colțurilor moi, canapelelor, paturilor, meselor cu suprastructuri, compartimentelor cu rază se realizează ținând cont de anumite nuanțe. Structurile simple pot fi asamblate singure fără a utiliza echipamente profesionale, dar dacă nu aveți abilitățile sau instrumentele necesare, iar proiectul este destul de complicat, este mai bine să folosiți serviciile producătorului - producătorii profesioniști de mobilă vor asambla produs rapid și eficient.

Când asamblați mobilierul cu propriile mâini, nu puteți strânge excesiv elementele de fixare, utilizați consumabile de calitate scăzută, folosind șurubelnițe, trebuie să monitorizați mișcarea exactă a bitului, astfel încât la viteze mari instrumentul să nu deterioreze panourile. Este mai bine să îndepărtați folia de protecție de pe piese după finalizarea asamblării.

Despachetarea și studierea instrucțiunilor

Nuanțele asamblării diferitelor modele

Când vine vorba de asamblarea mobilierului, trebuie să luați în considerare faptul că nu va funcționa pentru a conecta elementele diferitelor produse în conformitate cu aceeași schemă - pentru instalarea structurilor de mobilier, sunt necesare elemente de fixare speciale, accesorii și un set de unelte. Există anumite nuanțe în procesul de asamblare în sine - trebuie să le cunoașteți pentru a lucra rapid, precis și clar. Montarea pe podea a unui pat diferă semnificativ de ansamblul dulapurilor de perete; conectarea pieselor de mobilier tapițate și instalarea unui compartiment încorporat sunt realizate în moduri complet diferite. Câteva nuanțe și recomandări pentru asamblarea diferitelor mobilier:

o comoda este un exemplu de mobilier simplu prefabricat cu un minim de feronerie. Ghidajele pentru sertare trebuie instalate pe panourile laterale. Se toarnă puțin adeziv în orificiile oarbe ale pereților laterali și capetelor rafturilor de rigidizare, se introduc diblurile și se ciocnesc cu ușurință cu un ciocan, conectând elementele, apoi se adaugă confirmările. Capacul superior este fixat cu dibluri și minifixe - știftul este în capac, excentricul este în peretele lateral, apoi confirmările sunt înșurubate până la oprire. Următorul pas este să cuie peretele din spate, după verificarea diagonalei, asamblați cutiile, instalați ghidaje pe ele, înșurubați mânerele în găurile pregătite;

pat standard de dormit. După verificarea disponibilității tuturor detaliilor structurale, baza este asamblată - grinzile transversale și longitudinale ale cadrului sunt conectate cu șuruburi euro (confirmări) sau șuruburi autofiletante. O grindă transversală este fixată în centru, lamelele sunt instalate în caneluri special pregătite. Pereții laterali ai cadrului sunt fixați cu știfturi cu dopuri. Restul elementelor patului sunt fixate pe șuruburi, picioarele sunt înșurubate, dacă există, salteaua este plasată în cutia de bază. Modelul cu două dormitoare este asamblat după același principiu;

pat cu mecanism de ridicare. Modelul standard constă dintr-un cadru (bază), mecanism de ridicare, saltea și sertare interioare. Veți avea nevoie de o șurubelniță cu un set complet de duze, o șurubelniță, o cheie, șuruburi cu cap în formă de euro, cu hexagon intern, o măsură cu bandă și un nivel. Schema de asamblare: conectarea a trei bare laterale și piese ale tăbliei cu consolă, colțuri sau legături pe șuruburi. În partea superioară a țarilor, sunt montate rafturi, colțuri, un mecanism de ridicare - un amortizor de gaz (cilindrul în sus) este fixat cu piulițe cu dop, mânere și dop pentru saltea;

dulapurile de tip fix sunt mobilierul cel mai ușor de asamblat. Secvența acțiunilor: conectarea rafturilor la panourile laterale folosind confirmări și șurubelnițe, instalarea peretelui din spate realizat din plăci de fibră, pentru care se utilizează cuie de mobilier sau o capsator de mobilă cu capse. După asamblarea cutiei, verificați același nivel al diagonalelor și respectarea unghiului drept dintre elemente. Următorul pas este suspendarea, reglarea fațadelor, apoi rămâne instalarea rafturilor. Dacă modelul are sertare sau rafturi rulante, ghidajele pentru acestea sunt instalate mai întâi;

corpul compartimentului - un dulap glisant staționar cu soclu începe să fie asamblat prin înșurubarea soclului în partea inferioară cu minifixuri și dibluri, și apoi umplerea cuielor de susținere. Corpul este, de asemenea, asamblat pe minifixuri și dibluri duplicat, este important să verificați corespondența găurilor opuse. Apoi, peretele din spate este fixat (cuie, capse, instalare în canelură), diagonala și unghiul sunt verificate. După aceea, trebuie să instalați suporturile rafturilor, ghidajele pentru sertare, instalarea rafturilor și a barei. În cazul în care dulapul este fără soclu și garnitură în partea din spate inferioară, soclul este demontat;

sistem de uși glisante - utilizat pentru toate modelele coupe. Produsele încorporate nu au pereți laterali, adesea fără acoperiș sau fund. Instalarea constă în fixarea rafturilor pe pereții camerei și instalarea unui sistem de alunecare. În primul rând, dopurile sunt instalate, șina de ghidare superioară este fixă, cea inferioară nu trebuie înșurubată. Panoul ușii este introdus în ambele ghidaje în canelurile îndepărtate, al doilea clapă în canelurile apropiate și se efectuează reglarea. După aceea, puteți fixa șina inferioară, lipiți pe periile de etanșare;

elemente ale unui set de bucătărie - instalare complexă, un set complet de instrumente, elemente de fixare versatile, accesorii speciale sunt necesare. Ansamblul începe cu pregătirea secțiunilor inferioare - partea inferioară este conectată la pereții laterali cu șuruburi euro, benzile sunt instalate sub blatul mesei, peretele din spate este realizat din plăci de fibră (capsator, cuie cu un pas de până la 10 mm), picioarele sunt fixate cu șuruburi. Urmează instalarea balamalelor în cuiburile de aterizare, agățarea fațadelor oscilante, reglarea. Sertarele sunt asamblate după același principiu. După șapă „jos” setați masa, verificând orizontală cu un nivel al clădirii.

Dulapurile superioare ale setului de bucătărie sunt asamblate în același mod cu „fundul”, nu există sertare în produse, dar este necesară o instalare mai complexă. Secțiunile superioare sunt agățate pe o placă de montare, șuruburi de ancorare, balamale puternice sau dibluri fluture pe gips-carton la o înălțime optimă de 550-600 mm de la masa. O nuanță importantă în bucătărie - este lăsat un spațiu de 2-3 mm între partea superioară a ușii și blatul de lucru, șina de montare este instalată la 30-40 mm sub acoperișul secțiunilor articulate, începe instalarea bucătăriei de colț cu instalarea unui dulap cu rază sau colțul drept.

La locul de muncă, puteți utiliza un instrument electric, care simplifică conectarea unei anumite părți la corp

Panourile trebuie acoperite înainte de asamblare, nu după, pentru a evita petele.

La fabricarea mobilierului pentru dulapuri, acordați atenție faptului că PALul se poate sfărâma în timpul introducerii elementelor de fixare

Selectați elementele de fixare după ce ați decis asupra materialului de bază

Schemă și desene

Pentru a asambla independent orice structură de mobilier, comandantul are nevoie de un desen pe care procesul tehnologic de asamblare a unității de asamblare este „conturat” în detaliu și clar. Prezența diagramelor schematice simplifică sarcina. Este demn de remarcat faptul că producătorul nu este responsabil dacă clienții deteriorează cipul, oglinda, piesele din plastic în timpul procesului de asamblare, astfel încât lucrarea trebuie făcută cu atenție, utilizați echipamente mecanice, studiați cu atenție schema atașată și instrucțiunile. Ce informații utile conține desenul:

instrucțiuni de asamblare pentru unitate (kit). De obicei, producătorul indică faptul că integralitatea comenzii cu piese, fixare, conectare, montare, accesorii decorative trebuie verificată la primirea mărfii;

asamblarea mobilierului italian sau a unui set obișnuit dintr-un supermarket de mobilă începe în același mod - cu un studiu al caietului de sarcini, care indică numărul de piese, numele, dimensiunea, codul acestora;

un tabel separat conține specificațiile armăturilor, consumabilelor, elementelor de fixare. Pentru comoditatea utilizării desenului și a schemei de asamblare, sunt date numele și dimensiunea fitingurilor - șurub, șurub, clemă, confirmat, kleimer;

o instrucțiune textuală este necesară de către comandant pentru a asambla corect produsul - pentru fiecare unitate, sunt indicate specificațiile și ordinea de asamblare, iar detaliile de proiectare și accesoriile sunt marcate pe desen - un șablon pentru găurirea găurilor.

Schema modului de a atârna o oglindă merită o atenție specială. Există mai multe opțiuni pentru montarea panourilor oglinzilor. Greutatea oglinzii și rezistența plăcii de bază trebuie luate în considerare pentru a selecta o metodă de instalare adecvată. Tehnologie, cum să atârnați o oglindă:

utilizați bandă față-verso - pe suprafața MDF-ului sau a plăcii de PAL, așezați benzile de bandă lipite în sens orientat, „încercați” o oglindă, îndepărtați folia de protecție și fixați sticla. Lucrarea se efectuează cu piesa într-o poziție orizontală, astfel încât lipiciul să se prindă de banda de montare. Puteți agăța oglinda pe verticală prin creșterea consumului de bandă adezivă;

lipici acrilic - necesar pentru a atârna oglinda fără a deranja amalgamul. Etanșantul poate fi aplicat în pete sau în dungi separate, răspândind adezivul pe suprafață, indentat de la marginea oglinzii. Se recomandă lipirea plăcii cu piesa oglinzii în poziție orizontală. Echipament pentru lucru - pistol de lipit, lipici uscat în 24 de ore;

siliconul de construcție incolor este destul de potrivit pentru a agăța în siguranță oglinda de ușa dulapului. Pentru a lipi ferm piesele, nu este necesar să aplicați silicon pe toată suprafața din spate a oglinzii, este suficient să distribuiți substanța în dungi transversale subțiri, să atașați sticla oglinzii, să fixați cadrul decorativ pe oglinda lipită.

Alternativ, puteți utiliza articole de fixare, realizate conform principiului picioarelor de blocare. Dezavantajul acestei metode este însă prezența unor părți vizibile ale hardware-ului de montare. Pentru a nu găuri oglinzi și piese din sticlă, accesorii precum kleimer sunt utilizate pe scară largă. Există o gamă largă de produse în ceea ce privește construcția, designul, materialul de fabricație - lipiciul poate fi din plastic, are o structură transparentă, rotundă sau dreptunghiulară. Kleimer este un dispozitiv universal care acționează ca suport pentru oglindă sau blocare pentru rafturi din sticlă. Opțiune de montare - fixarea cu un șurub autofiletant sau găurirea sub un kleimer.

Un exemplu de schemă de asamblare pentru un garderobă pentru copii conform desenului producătorului: puneți partea dreaptă pe o masă pentru asamblarea mobilierului, instalați un suport pentru tije, ghidaje, bariere cu balamale, tije. Puneți partea inferioară pe dibluri, fixați panoul lateral stâng folosind elemente de fixare excentrice. Introduceți panoul din spate în canelură, fixați bara de conectare, fixați panoul lateral stâng. Mai mult, conform schemei, cutia este asamblată - tijele sunt înșurubate, laturile cutiei sunt montate, unitatea este fixată cu excentrici, iar partea inferioară este fixată cu șuruburi euro - confirmă.

După ciocanirea lagărelor axiale, dulapul pentru copii este așezat în poziție verticală pe masa de asamblare a mobilierului, balamalele ușii sunt montate pe șuruburi autofiletante (dimensiunea este indicată în desen). Etapa finală a asamblării este instalarea ușilor, tijelor, mânerelor, apoi un sertar și rafturi sunt introduse în dulap. Conform unei scheme atât de simple și de înțeles, care este atașată structurii de mobilier din desen, puteți asambla orice unitate de dulap - o masă, un scaun, un dulap, un pat.

Unelte și elemente de fixare necesare

Pentru a asambla corect structura mobilierului, ar trebui să aveți la îndemână un set complet de instrumente, accesorii de conectare și accesorii decorative. Elementele de fixare pentru mobilă sunt furnizate complet cu produse, dar există situații în care nu sunt disponibile toate accesoriile, apoi unele elemente de fixare pot fi selectate independent. Fabricarea și asamblarea mobilierului sunt două procese tehnologice diferite. În primul caz, sunt necesare echipamente de tăiere, măcinare, frezare, lipire, în al doilea, clientul asamblează produsul cu propriile mâini, folosind un set de scule și accesorii. Tipuri de accesorii de conectare:

Confirmate (altfel Euroscrew, șurub) este o îmbinare de mobilier ieftină, fiabilă și durabilă, care nu necesită alezare precisă pentru a adăuga o gaură. Se utilizează pentru asamblarea produselor din lemn și a mobilierului din PAL;

colțurile de mobilă din metal, din plastic sunt cele mai simple dispozitive pentru conectarea pieselor. Produsele se disting prin durabilitatea, fiabilitatea fixării și ușurința instalării. Luneta de fixare - mobilier tapițat, modele de dulapuri;

minifixul excentric este un tip comun de conexiune a elementelor, a cărui șapă este realizată în unghi drept. Opțiune de montare - minifix de colț, conceput pentru structuri complexe. Rezistă la multe cicluri de asamblare / demontare;

Rafix este o conexiune de fixare excentrică, a cărei fixare se realizează în două găuri de montare. Designul rafixului, a cărui fotografie este prezentată mai jos, este un excentric, un corp din plastic, o tijă, un futur (nu în toate produsele);

șuruburi autofiletante - dispozitive pentru șapă intersecțională a pieselor, care sunt convenabile de utilizat în locurile în care sunt instalate rafturi, baldachin de balamale de mobilier. Șuruburile autofiletante nu sunt la fel de fiabile ca șuruburile și minifixele euro, dar sunt ieftine;

șurub cu cap îndoit - element de fixare simplu, de obicei nu este furnizat cu mobilier. Domeniul de utilizare al șurubului înfundat este instalarea de rafturi, pereți din spate din plăci de fibră, mânere, balamale, șine de ghidare pentru sertare.

Un colț de mobilier este utilizat pentru fixarea structurilor perpendiculare.

Folosind un șurub zimțat

Conexiune dintr-o singură bucată

Lista instrumentelor necesare pentru asamblare trebuie selectată în funcție de tipul de structură a mobilierului. Deci, pentru a conecta produse moi, se folosește o cheie, o șurubelniță pentru fixarea hardware-ului, iar la instalarea pieselor unui set de bucătărie sunt necesare accesorii de conectare și montare pentru agățarea dulapurilor superioare (șuruburi de ancorare, balamale metalice). Unitățile de mobilă livrate gata sunt însoțite de un desen, schemă de asamblare, componente de fixare preambalate. Alezarea armăturilor de conectare este realizată de producător, prin urmare sarcina comandantului este de a asambla mobilierul cu propriile mâini conform desenului, care indică unde sunt găurite găurile.

În prezent, pentru producția de mobilier pentru dulapuri, a căror cerere este în continuă creștere, aceștia utilizează același tip de materiale, astfel încât este necesar un set standard de scule pentru asamblare. Este vorba doar de îmbinarea pieselor finite (prelucrate, lipite, găurite).

Lista instrumentelor pentru asamblarea mobilierului:

șurubelniță - un instrument ușor de utilizat și de întreținut, cu care comandantul efectuează aproape toate operațiile - strânge șuruburi autofiletante, tije minifix, șuruburi, cleme, dibluri. Șurubelnița alimentată cu baterie este utilizată pentru asamblarea tuturor tipurilor de mobilier - cupe, dressing, holuri, seturi de bucătărie și baie, paturi, canapele, măsuțe de cafea;

biți pentru suporturi magnetice. Tipuri de biți - cruce, asteriscuri, hexagone. Pentru a utiliza o șurubelniță, hardware-ul consumabil este fixat într-un suport magnetic. Bițele Phillips sunt potrivite pentru șuruburi auto-filetate Phillips, legături de cabluri excentrice. Biții Asterisk sunt necesari pentru instalarea aparatelor de uz casnic încorporate, hexagonale - pentru instalarea șapei de confirmare;

cuțit de papetărie, nivel, bandă de măsurare - o listă de instrumente, fără de care asamblarea și repararea mobilierului este imposibilă. Folosind un nivel, acestea controlează poziția fațadelor, blaturilor, ușilor în plan orizontal și vertical, toate măsurătorile sunt efectuate cu o măsurătoare cu bandă - dacă piesele au o alezare pentru șuruburi autofiletante sau un tăietor pentru minifixe, trebuie să verificați acuratețea găurilor;

un perforator, burghiu, ferăstrău este un instrument profesional care poate fi necesar pentru a atinge o chiuvetă, pentru a face găuri pentru sistemele de comunicații, pentru a monta secțiunile superioare ale seturilor de bucătărie. Ce instrument alegeți depinde de designul mobilierului, de caracteristicile de instalare, de necesitatea de a masca sistemele de comunicații (baie, bucătărie).

Un set de hexagoane, o clemă, burghie și biți, precum și o șurubelniță pentru reglarea balamalelor, un ciocan, clești pot fi solicitate de către un maestru pentru a asambla mobilierul cu propriile mâini conform desenelor și schemelor de asamblare. Un creion nu va interfera cu munca - înainte de a începe asamblarea mobilierului, trebuie să verificați coincidența găurilor conform schemei atașate. Dacă acestea sunt amplasate incorect sau incorect (uneori acest lucru se întâmplă), va trebui să fixați singur elementele de fixare într-un loc strict definit, folosind jiguri pentru găurire. Astfel de dispozitive sunt șabloane cu ajutorul cărora puteți face cu precizie găuri pentru burghie, șuruburi euro, dibluri. Producția și asamblarea mobilierului vor fi mai precise dacă utilizați conductori aerieni în munca dvs. - acestea sunt potrivite pentru a face găuri pe piesele plate din PAL și MDF.

În plus față de armăturile comune de montare și conectare, structurile de mobilier folosesc suporturi, îmbinări dintr-o singură bucată (tije, fixare pe dibluri pentru montarea lipiciului), legături pentru fixarea blaturilor de masă, legături de intersecție, mecanisme de transformare și role de susținere (mobilier tapițat). Toate piesele trebuie să fie în stoc, în caz contrar asamblarea mobilierului la domiciliu va fi efectuată incorect.

Un punct important - mânere, balamale, suporturi pentru rafturi, copertine, picioare, sisteme de alunecare, șine, muluri, adică accesorii de finisare și detalii ale sistemelor de umplere interne, sunt instalate de un producător de structuri de mobilier. Dar dacă modelul are dimensiuni mari, piesele pot fi conectate numai la locul de instalare. În acest caz, asamblarea profesională a mobilierului este preferabilă autoasamblării.

Şurubelniţă

Cleşte

Nivelul instrumentului

Hexagon

Şurubelniţă

Greșeli frecvente

Fiecare producător privat de mobilier are propriile sale secrete despre cum să asamblați rapid și cu precizie mobilierul. Unii profesioniști folosesc o masă pentru asamblarea mobilierului, alți meșteri pot monta un dulap înalt general pe podea și pot instala structura finită măsurând diagonala camerei și a produsului.

Pot apărea dificultăți cu introducerea chiuvetelor în blaturile de bucătărie, realizarea curbelor radiale, pentru care trebuie să utilizați echipamente speciale, oglinzi agățate pe lipici, bandă, kleimer.

Pentru a deveni un asamblor profesionist, un viitor maestru trebuie să fie capabil să elaboreze un proiect, să calculeze consumul de materiale, să efectueze detalii și tăieri de PAL, plăci din MDF, să utilizeze echipamente, scule și să aibă niște abilități de proiectare. Atunci produsul finit va avea o calitate impecabilă, durabilitate și o durată lungă de viață. Greșelile frecvente pe care le fac meșterii începători la asamblarea mobilierului:

începeți lucrul fără a verifica mai întâi prezența kitului de montare, principalele elemente structurale, fără a studia instrucțiunile producătorului;

mobilierul universal prefabricat începe să fie asamblat de la conectarea pieselor mari - trebuie să descompuneți toate elementele în unități (cutii, dulapuri, mese) și să încercați să asamblați o structură mică;

nu acordați atenție specificațiilor din instrucțiuni - în zadar, la prima vedere detaliile sunt similare, dar există elemente din stânga și din dreapta, fațadele dulapurilor superioare și inferioare și alte nuanțe ale ansamblului;

ignorați necesitatea asamblării produsului pe o suprafață dură și curată. Pentru a lucra, aveți nevoie de o cantitate suficientă de spațiu liber, puteți utiliza un dispozitiv pentru asamblarea mobilierului;

panourile din material MDF pot fi deteriorate prin utilizarea unui instrument electric (burghiu, șurubelniță) - utilizați șurubelnițe până când dobândiți abilitățile necesare de asamblare;

nu schimbați diagonala dulapurilor (compartimente, noptiere, dulapuri) înainte de a instala peretele din spate din plăci de fibră - acest lucru duce la o distorsiune a piesei și a întregii structuri;

nu luați în considerare ordinea de asamblare specificată de producător în instrucțiuni. Ca rezultat - calitate scăzută a construcției, dezasamblare și reasamblare a produsului;

nu verificați execuția găurilor pentru fixarea elementelor de fixare, nu măsurați distanța dintre ele pentru respectarea desenului - ca urmare, trebuie să închideți defectele cu dopuri.

Există meșteșugari de la care puteți auzi că încalcă tehnologia de asamblare pentru a finaliza rapid lucrarea - de exemplu, „agăț vârful unității de bucătărie înainte de a instala dulapurile inferioare”. Din punct de vedere tehnic, acest lucru este incorect - asamblarea unei structuri complexe de bucătărie începe cu instalarea dulapului de colț inferior (de multe ori este o chiuvetă), apoi restul unităților de podea sunt instalate, sunt legate împreună cu șuruburi autofiletante sau șapele cu secțiune transversală, se taie în chiuvetă, instalează blatul și abia apoi continuă cu instalarea nivelului superior al căștii de bucătărie. Există o mulțime de astfel de subtilități în proces și, pentru a finaliza lucrul în mod clar, urmăriți videoclipul despre asamblarea mobilierului.

Când comandantul a asamblat structura mobilierului folosind echipamente simple, elemente de fixare, scule și accesorii, el trebuie să facă ajustări, să verifice dacă nu există goluri tehnologice vizibile și că diagonala ușilor este respectată. Livrarea și instalarea mobilierului nu este o sarcină ușoară, dar după dobândirea abilităților adecvate, toată lumea va putea dobândi o experiență valoroasă în asamblarea unităților de mobilier de diferite modele. Pentru a simplifica asamblarea mobilierului, videoclipul de mai jos vă va ajuta să înțelegeți procesul.

O astfel de activitate poate fi utilizată ca opțiune de afaceri în câțiva pași - comandarea mobilierului din fabrică, livrarea către consumator în mașina sa, instalarea la locul de instalare. Prezentarea fotografiilor mobilierului asamblat va extinde baza de clienți dacă ansamblorul de mobilier este interesat de acest lucru.

Video

Acum aproape toată lumea din casă are un computer personal. Și din când în când trebuie actualizat (pentru a ține pasul cu modernitatea). Mulți susțin că este mai bine să nu cumpărați un computer nou gata făcut, ci să îl asamblați singur sau cu ajutorul profesioniștilor. Acest articol vă va spune principalele etape ale construirii unui computer care este cel mai potrivit pentru dvs., pentru dumneavoastră.

În primul rând, trebuie să înțelegeți pentru ce merge computerul. Există mai multe opțiuni: pentru munca de birou, pentru jocuri, pentru lucrul cu editori grafici, pentru accesarea online.

Mai jos sunt enumerate toate componentele necesare pentru asamblarea unui computer:

Carcasă și sursă de alimentare;

Placă de bază;

CPU;

Cooler;

HDD;

RAM;

Unitate de disc (opțional).

Este necesar nu numai să achiziționați toate componentele, ci și ele trebuie să se potrivească.

Următorul este potrivit pentru computerele „pentru Internet”: o placă video pentru 1024 megabytes, un hard disk de 1 GB, 2 x 2 GB RAM, un procesor AMD FX, o sursă de alimentare de 450 W, o placă de bază Gigabyte.

Această versiune are un preț mic.

Dar o mașină pentru a juca jocuri sau pentru a lucra cu editori grafici are nevoie de ceva de genul: sursă de alimentare 550 W, placă de bază Gigabyte, hard disk SDD de 1 TB, placă video de 2 Gb, procesor Core i7 4770k, 2x 4 GB RAM. Va costa mai mult, dar performanța va fi mult mai bună.

Odată ce am selectat componentele dorite, este timpul să alegem un caz. Poate fi selectat în funcție de diferite funcții: dimensiune, comoditate.

Sfat: Cumpărați carcase din aluminiu sau oțel. Sunt ușoare, confortabile și practice.

Există o mulțime de producători de cazuri, deci nu are rost să le enumerăm.

Deci, dacă totul este pregătit pentru asamblare, puteți începe.

Pentru a asambla totul corect, trebuie să cunoașteți secvența de instalare. În primul rând, o sursă de alimentare este plasată în cutie (dacă nu este inclusă în pachetul de pachete). Placa de bază este apoi introdusă în carcasă, anumite găuri pentru aceasta sunt prevăzute în ea.

După instalarea plăcii de bază, un procesor este instalat pe ea. Există și anumite caneluri pentru aceasta. Un procesor de răcire este instalat. Îl va răci în timp ce rulează. Nu uitați de grăsimea termică dintre răcitor și procesor. Mai mult, memoria RAM este introdusă în caneluri speciale, recomandarea noastră este memoria RAM Fujitsu, până când dă clic. Nu uitați de placa video - urmează. De asemenea, l-am pus într-o canelură specială. Hard disk-ul aproape finalizează asamblarea. Este dificil să vă confundați cu instalarea sa. Ultima atingere este unitatea dischetă. Există întotdeauna un loc pentru el în caz.

Aceasta finalizează asamblarea și selecția unui computer personal. Bucură-te de slujba ta. Bucură-te de utilizarea ta!

Doriți să construiți un computer pentru jocuri sau pentru Photoshop? Căutați instrucțiuni cu o fotografie despre asamblarea unui computer cu propriile mâini? Ai ajuns la locul potrivit.

Articolul continuă povestea despre asamblarea unui computer acasă. Ca reamintire, construim un computer pentru un fotograf care poate fi transformat cu ușurință într-un computer puternic pentru jocuri prin simpla adăugare a unei plăci grafice. Au fost descrise alegerea componentelor pentru computerul foto și de joc colectat, precum și modalitățile de a proteja componentele electronice de electricitatea statică.

Înainte de a începe procesul de asamblare a computerului, asigurați-vă că aveți o șurubelniță Phillips - acesta este singurul instrument de care veți avea nevoie. Asigurați-vă că aveți toate componentele de care aveți nevoie pentru a vă construi computerul. Verificați dacă ați avut grijă de protecția ESD pentru componentele electronice sensibile. Toate acestea au fost discutate în detaliu în articolul anterior. Dacă totul este în ordine, să începem.

Secvența de asamblare a computerului. Instrucțiuni pas cu pas

Este convenabil să începeți asamblarea unui computer prin instalarea unui procesor (Core i5 6500) într-o priză de pe placa de bază (H110M PRO-VD). Pentru a face acest lucru, scoateți placa de bază din punga antistatică, ținând-o de capete și puneți-o pe o țesătură de bumbac (calico grosier, satin) pliată în mai multe straturi. Mai multe straturi vor ține ușor placa, nu va aluneca și nu va zgâria masa. În plus, bumbacul nu acumulează electricitate statică. Ridicați maneta plăcii de presiune a procesorului (împingeți ușor în jos și deplasați-vă în lateral), pliați înapoi placa de presiune a procesorului. Pe placa de presiune există un dop de plastic. Nu o atingem, apoi va pleca singură. Apoi scoatem procesorul din cutie, îl scoatem din blister. Ținem procesorul exclusiv de capete, fără a atinge tampoanele de contact. Combinăm cheia triunghiulară pe procesor și pe tablă. De asemenea, pe procesorul de pe partea opusă a tastei există 2 crestături pe laturi, acestea ar trebui să ocolească și proeminențele corespunzătoare de pe soclul plăcii. Cu cheia și crestăturile aliniate, pur și simplu așezați procesorul, contactele în jos, pe soclu fără efort. Dacă cheia și crestăturile sunt aliniate corect, procesorul va sta plat, fără distorsiuni. Apoi, pur și simplu coborâți placa de presiune pe procesor și fixați-o cu o manetă. În acest moment, dopul de plastic de pe placă ar trebui să se arunce singur. O luăm deoparte, nu mai este nevoie. Tot procesorul este instalat pe placa de bază.

Cutia cu procesor conține și un ventilator, așa-numitul cooler boxed. Scoate-l din cutie. Aveți grijă să nu ungeți grăsimea termică aplicată radiatorului acolo unde atinge procesorul. Pasta este necesară pentru a netezi neregulile, pentru o atingere mai strânsă a radiatorului și a carcasei procesorului, astfel încât căldura să fie mai bine disipată. De fiecare dată când răcitorul este montat și demontat, trebuie aplicată o pastă nouă. Deci, dacă vreți să scoateți răcitorul deja instalat din orice motiv, nu uitați să cumpărați o pastă termică suplimentară în tub. Instalarea unui cooler în cutie este, în general, simplă: trebuie să rotiți ventilatorul în jurul axei sale, astfel încât conectorul de alimentare să ajungă la partea de împerechere de pe placa de bază. Aliniați cele 4 găuri de pe tablă cu clemele de pe ventilator. Apăsați pe clipuri și se fixează în poziție. Clipurile trebuie fixate pe rând în următoarea succesiune: mai întâi, opuse de-a lungul unei diagonale, apoi de-a lungul celeilalte. Dând clic pe cleme, conectăm conectorul de alimentare al ventilatorului la partea de împerechere de pe placa de bază (marcare pe placa cpufan).

Apoi, instalați 2 benzi RAM pe placa de bază (Kingston HyperX FURY Black Series 16 GB). Scândurile sunt foarte ușor de instalat. Trebuie să mutați pârghiile de pe părțile laterale ale conectorilor de memorie de pe placa de bază în lateral. Instalați consola în conector, aliniantă singura crestătură de pe consolă cu clema din conector și împingeți ușor în jos. Bara se va scufunda și pârghiile laterale se vor ridica și se vor fixa în poziție.

Acum este momentul să ne instalăm placa de bază în carcasa unității de sistem. Ne luăm carcasa (AEROCOOL MC3), scoatem capacele laterale, le scoatem în lateral. Punem corpul în poziție orizontală. Bucșele de sprijin lipsă trebuie instalate pe panoul de montare al plăcii de bază. Cele patru piese care se găsesc pe toate dimensiunile plăcii sunt deja instalate. Ne uităm la câte găuri de montare există pe tablă; sub fiecare gaură trebuie să instalați un manșon de susținere. Mânecile de susținere se află într-o pungă cu șuruburi incluse în corp. Aceeași pungă conține un adaptor hexagonal pentru o șurubelniță Phillips. Adaptorul este necesar pentru a strânge garnitura și îmbinarea filetată a panoului. La început nu am observat acest adaptor și am strâns bucșele cu clești, dar faci totul așa cum era de așteptat folosind adaptorul.

Când sunt instalate toate manșoanele de suport, puteți monta mufa conectorului plăcii de bază pe spatele unității de sistem. Priza este inclusă cu placa de bază. Există unelte speciale în cazul unității de sistem, astfel încât acest soclu se fixează în poziție.

Acum puteți înșuruba placa de bază în sine pe bucșele de susținere. Luăm șuruburile pentru acest lucru din același pachet complet cu carcasa. Strângând șuruburile, placa trebuie să fie apăsată pe panoul din spate, deoarece se sprijină și are arcuri cu antene speciale.

Pentru cei care doresc să construiască un computer de jocuri puternic și au cumpărat o placă video de joc suplimentară, cum ar fi seria GeForce GTX 10, este timpul să o instalați pe conectorul plăcii de bază pci express și să fixați soclul din spatele unității de sistem.

Întoarcem corpul în poziție verticală. Acum vom instala o unitate DVD optică (DVD-RW LG GH24NSD0). Mai mult, în imagini, dispozitivele sunt prezentate în mod convențional cu fire conectate. Nu este necesar să faceți acest lucru încă. Instalarea firelor se face într-o operație separată. Pe panoul frontal al carcasei unității de sistem, trebuie să scoateți unul dintre cele trei panouri detașabile pentru dispozitive externe de 5,25 inci. Acesta va fi cel mai de sus soclu. Pentru a-l scoate, trebuie să îndoiți unul din zăvoarele laterale din interior și să apăsați pe panou din exterior. Panoul va cădea în interior, după care poate fi îndepărtat. Introducem unitatea noastră optică în orificiul rezultat în carcasă, aliniind unitatea cu panoul frontal al unității de sistem. Fixăm unitatea în coș pentru dispozitive externe. Pe o parte a coșului există cleme pentru fixare rapidă; acolo trebuie doar să îndoiți maneta. Pe de altă parte, nu există astfel de cleme, așa că fixăm 2 șuruburi din kit.

Acum a venit rândul unităților SSD (OCZ Trion 150 TRN150-25SAT3-240G) și HDD (1 TB WD Caviar Blue). Vom pune unitatea SSD în coș pentru dispozitivele interne, golf de 2,5 inci. Pe de o parte, punem știfturile coșului în găurile pentru montarea discului, iar pe de altă parte, fixăm discul cu două șuruburi de la kit la carcasa unității de sistem. Pentru unitatea de disc, pe o parte, înșurubați șuruburile cu un cap îngust de știft, acestea vor aluneca de-a lungul ghidajului. Punem capetele pinilor în ghidaje și introducem discul în coș pentru dispozitive interne, compartiment de 3,5 inci. Pe partea opusă, fixăm discul cu trei șuruburi din setul carcasei unității de sistem.

Acum, următorul pas este alimentarea cu energie (Aerocool KCAS 600W). Îl scoatem din cutie și îl instalăm pe fundul carcasei, cu ventilatorul în jos spre orificiul de ventilație. Unitatea de sistem se află pe picioare înalte, deci există un loc pentru pătrunderea aerului. Conectorul cablului de alimentare va fi orientat spre exterior și cablajul către interiorul șasiului. Fixați 4 șuruburi din kit din partea laterală a peretelui din spate.

Acum că toate componentele sunt la locul lor, trebuie să le conectați cu cabluri electrice. Toate dispozitivele ar trebui să fie conectate prin cabluri de interfață la placa de bază. În plus, trebuie să conectați un cablu de alimentare de la sursa de alimentare la fiecare dispozitiv. În imagini, toate cablurile de alimentare sunt împletite cu polimer negru. Aproape toți conectorii sunt conectați, deci nu pot fi confundați fără o forță excesivă. În plus, există semnături ale fiecărui conector de pe placă. Ar trebui să încercați imediat să așezați cablurile prin canale și prin găurile tehnologice în cazul unității de sistem, astfel încât să rămână doar să le reparați.

Să conectăm firele de semnal la placa de bază:

3 cabluri SATA3 de la trei dispozitive: unitate DVD, HDD, SSD. Pe o parte a cablului, conectorul se conectează la dispozitiv, pe cealaltă parte a cablului, conectorul se conectează la placa de bază. Pentru HDD, conectorul de pe partea plăcii de bază nu trebuie conectat încă. Îl vom conecta după instalarea Windows pe discul SSD, acest lucru va fi discutat mai târziu;

Firele de pe panoul frontal al unității de sistem: conector USB3 albastru, conector panou audio, USB2. Butoanele și lămpile de pe panoul frontal al unității de sistem vin pe placa de bază sub formă de contacte unice cu marcaje. Pentru a le instala, trebuie să verificați diagrama care vine cu placa de bază. Conectăm și conectorul ventilatorului de pe panoul frontal (marcare pe placa sysfan).

Să conectăm firele de alimentare la toate dispozitivele. Luăm firele de la sursa de alimentare:

Conector de alimentare procesor;

Conector de alimentare al plăcii de bază;

Alimentare suplimentară pentru ventilatorul panoului frontal. Conectorul Molex este montat în paralel cu firele de semnal, mărind secțiunea transversală a firului de alimentare;

3 conectori de alimentare SATA pentru fiecare dispozitiv: unitate DVD, HDD, SSD.

Cei care au instalat placa video trebuie să verifice dacă are un conector de alimentare suplimentar (pentru plăci video puternice). Dacă da, atunci trebuie să îl conectați.

Conectarea conectorilor de pe placa msi h110m pro-vd este prezentată în imagine. În aceasta și în restul imaginilor, firele sunt prezentate în mod convențional cu cleme de plastic fixate. Nu este încă nevoie să instalați cleme - acest lucru se face în ultima etapă, când totul funcționează deja.

După conectarea firelor în interiorul unității de sistem, puteți conecta cablul de alimentare, îl puteți conecta la o priză, puteți conecta o tastatură, un mouse, un monitor și apoi. Dacă în timpul configurării trebuie să modificați ceva, nu uitați să scoateți ștecherul din priză, inclusiv de pe monitor.

După configurarea BIOS-ului și instalarea sistemului de operare, dacă totul funcționează, este necesar să fixați firele în cazul unității de sistem folosind cleme de plastic, astfel încât acestea să nu atârne atunci când mutați computerul. Dacă, ca în acest caz, utilizați o placă video integrată, trebuie să instalați o priză pe orificiul primului slot de expansiune PCI (pe peretele din spate, de obicei există un panou de placă video discret). Fișa este inclusă în carcasa unității de sistem. Ar trebui să sfârșiți cu așa ceva:

Rămâne să înșurubați capacele laterale ale unității de sistem și computerul poate fi utilizat.

În această configurație, totul a fost asamblat și a funcționat pentru mine prima dată. Mi-am rezolvat problema: dezvoltatorul brut al camerei Photoshop a început să se miște și să proceseze imaginea brută din matricea foto (format RAW).

Post a Comment