În epoca de astăzi a computerului, virușii, programele spion și malware sunt în toate formele și dimensiunile. Utilizatorul final trebuie să fie proactiv împotriva amenințărilor de securitate din lumea internetului de astăzi. Zi de zi, amenințările la adresa securității se agravează pe măsură ce tehnologia se extinde cu o rată exponențială. Securitatea rețelelor de birou, a serverelor și a stațiilor de lucru de la amenințări iminente, precum viruși, malware spyware, troieni și adware, devin din ce în ce mai dificilă. Multe dintre computerele din lume pot fi infectate chiar și fără ca utilizatorul final să o cunoască.

Potrivit numeroaselor statistici, există o creștere rapidă a cheltuielilor cu programele malware și, potrivit cercetării Google, unul din zece site-uri web din lume este afectat de malware. Deși virusurile și amenințările similare nu pot fi evitate în totalitate, pot fi luate măsuri pentru a minimiza efectul prin urmărirea mai multor practici de securitate. Următoarea secțiune vă va prezenta câteva precauții care pot fi făcute pentru a minimiza efectele virușilor, infecțiilor și atacurilor.

Cum să protejez computerul împotriva virușilor și a malware-ului

Instalați antivirusuri

Mulți utilizatori din întreaga lume folosesc software-ul antivirus gratuit pentru a-și proteja computerele împotriva amenințărilor. Dar software-ul antivirus gratuit nu oferă o protecție adecvată pentru amenințările cu creștere rapidă în lumea de astăzi. Software-ul de afaceri și profesional sunt preferate în comparație cu software-ul antivirus gratuit din acest motiv. Aceste tipuri de programe antivirus sunt actualizate frecvent. Acest lucru va ajuta la evitarea amenințărilor recente în timp util. O mare varietate de amenințări pot fi evitate și pot fi adăugate elemente de protecție suplimentare cu ajutorul software-ului antivirus.

Deși software-ul Antivirus este prima linie de apărare a utilizatorului împotriva software-ului rău intenționat, acest lucru nu este singurul lucru pe care trebuie să-l îngrijoreze utilizatorul. Utilizatorul trebuie să adopte practici și comportamente care să consolideze modul în care funcționează aceste programe de protecție.

Protecție anti-spyware

Spyware și adware sunt un alt tip de software care este un tratament pentru PC-urile noastre. Mulți utilizatori consideră că caracteristicile încorporate ale software-ului antivirus sunt suficiente pentru a proteja PC-ul de asemenea amenințări. Din păcate, acest lucru nu este adevărat. Cele mai gratuite programe antispyware nu oferă protecție în timp real. Software-ul plătit sau pe deplin licențiat va trebui utilizat pentru a preveni introducerea unor astfel de amenințări în computer și pentru eliminarea totală a acestor amenințări.

Actualizare aplicație malware

Dacă nu se fac actualizări la timp în bazele de date ale software-ului antivirus și malware, acestea pot fi inutile în protejarea computerului împotriva amenințărilor. De asemenea, utilizatorii trebuie să se asigure că licențele antivirusului respectiv nu expiră. Acest lucru va asigura că software-ul oferă protecție actuală și continuă pentru PC. Amenințările se mișcă mai repede decât oricând, datorită site-urilor de social media precum Facebook și Twitter.

Scanează zilnic

Uneori, un sistem care are protecție activă poate lăsa în pericol și poate infecta sistemul. Acest lucru se datorează volumului mare de noi amenințări care sunt lansate pe internet, care au potențialul de a depăși un sistem protejat. Utilizatorii pot chiar să permită introducerea unui virus sau a unui program malware în sistem, instrucând software-ul să facă acest lucru fără să știe. Scanarea zilnică a acestor amenințări va adăuga un alt nivel de protecție pentru PC. Scanarea ar trebui să ruleze automat și frecvent manual. Aceste procese sunt simplificate de cel mai bun software de pe piață.

Dezactivarea executării automate

Multe dintre virușii care sunt creați în prezent se instalează în principal de la sine cu ajutorul auto-rula pe mașini. Virușii se propagă în principal prin intermediul unităților de memorie, a unităților hard disk externe, a unităților de rețea în sisteme. Funcționarea automată poate fi dezactivată pe orice platformă Windows, dar va diferi în funcție de tipul de platformă.

Dezactivați previzualizările de imagini

O modalitate prin care virușii intră în calculatorul nostru este imaginile. Codul grafic folosit pentru afișarea imaginii este utilizat pentru a executa virusul în interiorul sistemului. Acest lucru poate fi evitat prin dezactivarea previzualizării imaginilor în browser sau în Outlook.

Dând clic pe Atașamente și legături

Făcând clic pe link-urile de e-mail și atașamentele cu viruși pot coroda cu ușurință ferestrele, distruge datele și infectează mașinile dacă nu sunt luate măsuri de precauție necesare. În primul rând, trebuie să scanăm atașamentul pentru viruși și programe malware înainte de a le descărca în sistem. Acestea ar trebui să fie făcute folosind software profesional, mai degrabă decât pe cele libere. Când faceți clic pe linkuri, site-urile ar trebui deschise manual. Dacă atașamentul pare suspect, verificarea cu expeditorul ar fi, de asemenea, o idee bună.

Smart Surfing

Există, de asemenea, pluginuri pe care le oferă software-ul profesionist malware și antivirusul soft. Aceste pluginuri împiedică efectuarea atacurilor în atacuri. Atacurile de tip phishing sunt de asemenea evitate în cazul în care browserul fură date personale financiare și sensibile din sistem. Alte pluginuri asigură protecția legăturilor. Aceste plugin-uri verifică baza de date pentru pagini proaste de pe web și le afișează utilizatorului. Aceste pluginuri vor fi esențiale pentru evitarea site-urilor rău intenționate. Blocatoarele automate de tip pop-up ajută, de asemenea, în același mod. Utilizatorii ar trebui să evite introducerea informațiilor personale, financiare și sensibile, cu excepția cazului în care paginile web au fost inițiate manual. Făcând clic pe hyperlink-uri cu e-mail care redirecționează utilizatorul către un site web poate fi fals și fraudulos și poate fi folosit pentru a fura informații sensibile.

Firewall-uri

Atunci când se utilizează un paravan de protecție bazat pe o terță parte, partajarea resurselor hardware, cum ar fi imprimanta, devine o problemă, deoarece este, de asemenea, blocată de paravanul de protecție. Acest lucru poate duce la dezactivarea firewall-ului, făcând o măsură preventivă inutilă. Firewall-urile sunt foarte importante ca o măsură preventivă dintr-o mare varietate de atacuri malware. Paravanul de protecție care vine cu ferestre oferă o protecție insuficientă. PC-ul conectat la Internet ar trebui să fie asigurat cu ajutorul unui firewall bazat pe hardware, mai degrabă decât un firewall de software.

Protecția DNS

Internetul aruncă o mulțime de amenințări; conducerea prin infecții sunt cauzate foarte ușor doar prin vizitarea unui site care este deranjant. Atacurile DNS sunt cauzate de un server DNS compromis care redirecționează utilizatorul către un site web neautorizat. Acest lucru poate fi evitat prin modificarea modului în care DNS este procesat pe computer. Un exemplu bun este Open DNS care protejează calculatorul de amenințări precum phishingul, spyware-ul și pericolele de pe web.

Setarea browserului

Setările browserului pot fi ajustate pentru a preveni intrarea în browser și apoi în sistem. Păstrarea actuală a sistemului de operare ajută și la prevenirea afectării computerului de aceste amenințări.

Distribuire a unui fisier

Schimbul de fișiere este, de asemenea, un mod obișnuit în care contractul de computere cu viruși. Cea mai bună modalitate de a evita astfel de amenințări este vizitarea site-urilor legitime care constau în materiale prescreate. Un software de securitate bun va scana descărcarea înainte de a fi încărcat pe computer.

Post a Comment