Software-ul este un termen general utilizat pentru a descrie o colecție de programe de calculator, proceduri și documentații care îndeplinesc unele sarcini pe un sistem de calculator. Sistemele informatice practice împart sistemele software în trei clase majore: software de sistem, software de programare și software de aplicații, deși distincția este arbitrară și deseori estompată. Software-ul este o secvență ordonată de instrucțiuni pentru modificarea stării hardware-ului computerului într-o anumită secvență. Software-ul este de obicei programat cu o interfață prietenoasă care permite oamenilor să interacționeze mai eficient cu un sistem de calculator.

Hardware-ul este cel mai bine descris ca un dispozitiv, cum ar fi un hard disk, care este conectat fizic la computer sau ceva ce poate fi atins fizic. Un CD-ROM, monitor de afișare a computerului, imprimantă și placă video sunt toate exemple de hardware computer. Fără niciun hardware, un computer nu ar funcționa, iar software-ul nu ar avea nimic de rulat. Hardware și software interacționează între ele: software-ul spune hardware-ului ce sarcini trebuie să îndeplinească.

Există mai multe diferențe între hardware și software.

Diagramă de comparație

Diagrama de comparare hardware versus software Hardware Software-ul Definiție Dispozitive care sunt necesare pentru a stoca și executa (sau rula) software-ul. Colecție de instrucțiuni care permite utilizatorului să interacționeze cu computerul. Software-ul este un program care permite unui computer să efectueze o sarcină specifică, spre deosebire de componentele fizice ale sistemului (hardware). Tipuri Dispozitive de intrare, stocare, procesare, control și ieșire. Software de sistem, software de programare și software de aplicație. Funcţie Hardware servește ca sistem de livrare pentru soluții software. Hardware-ul unui computer este modificat rar, în comparație cu software-ul și datele, care sunt „soft”, în sensul că sunt ușor create, modificate sau șterse pe computer Pentru a efectua sarcina specifică pe care trebuie să o finalizați. În general, software-ul nu este necesar pentru ca hardware-ul să își îndeplinească sarcinile la nivel de bază, cum ar fi pornirea și replicarea la intrare. Exemple CD-ROM, monitor, imprimantă, placă video, scanere, producătoare de etichete, routere și modemuri. QuickBooks, Adobe Acrobat, Google Chrome, Microsoft Word, Microsoft Excel, Apple Maps Dependență inter Hardware începe să funcționeze odată ce software-ul este încărcat. Pentru a livra setul de instrucțiuni, software-ul este instalat pe hardware. eșec Eșecul hardware este întâmplător. Hardware are un eșec tot mai mare în ultima etapă. Eșecul software-ului este sistematic. Software-ul nu are o rată de eșec în creștere. Durabilitate Hardware-ul se uzează în timp. Software-ul nu se uzează în timp. Cu toate acestea, bug-urile sunt descoperite în software odată cu trecerea timpului. Natură Hardware-ul este de natură fizică. Software-ul este logic în natură.

Cuprins: Hardware vs software

1 Tip

2 Funcție

3 Interdependența

4 Firewall-uri

5 Modificări

6 Referințe

Tip

Hardware-ul este un dispozitiv fizic, ceva pe care cineva este capabil să-l atingă și să-l vadă. De exemplu, monitorul computerului utilizat pentru a vizualiza acest text sau mouse-ul folosit pentru a naviga pe un site web sunt considerate hardware hardware. Software-ul este un program, cum ar fi un sistem de operare sau un browser web, care este în măsură să instruiască hardware-ul unui computer pentru a efectua o sarcină specifică. Spre deosebire de hardware, software-ul nu are o formă fizică .

Deși hardware-ul și software-ul sunt asociate cel mai adesea cu computerele, software-ul rulează și pe alte componente hardware, cum ar fi telefoanele mobile, unitățile GPS de poziționare prin satelit (GPS), echipament medical și sistemul de control al traficului aerian. Fără niciun fel de software computerul nu ar fi inutil. De exemplu, unul nu ar putea interacționa cu computerul fără un sistem de operare software.

Funcţie

Software-ul îndeplinește o sarcină specifică dând un set ordonat de instrucțiuni programatice hardware-ului. Hardware servește ca sistem de livrare pentru soluții software.

Interdependenţă

Hardware-ul nu poate funcționa până când software-ul este încărcat și software-ul este instalat în hardware pentru a seta programele în acțiune.

Firewall-uri

Firewall-urile sunt disponibile atât pentru hardware cât și pentru software. Cea mai populară alegere pentru firewall este un firewall software; acestea sunt instalate pe computer (ca orice software) și pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor individuale de securitate. Firewall-urile hardware se găsesc, de regulă, în routerele cu bandă largă.

Schimbări

Deși este obișnuit să comutați la software nou sau să utilizați mai multe tipuri de software simultan, hardware-ul este mai puțin frecvent schimbat. Software-ul poate fi ușor creat, schimbat sau șters, dar schimbarea hardware-ului are o abilitate sporită și este de obicei un efort mai scump.

Referințe

Post a Comment