Gestul lui Cristiano Ronaldo din meciul cu Newcastle n-a trecut neobservat: „Nu-mi pasă cum ai jucat, eu nu accept așa ceva!”

Articol de GSP - Publicat luni, 19 aprilie 2021 13:02 / Actualizat marti, 20 aprilie 2021 13:02

Jocurile video stimulează creativitatea și oferă persoanelor de toate vârstele divertismentul de care au nevoie pentru a se simți relaxați după o zi încărcată de activități.

Jocurile video au foarte multe beneficii pentru dezvoltarea copiilor și a adulților, stârnind interesul pentru învățare și încurajând imaginația.

Configurația dispozitivului digital

Jocurile video pot fi jucate pe numeroase dispozitive, precum sistemul de calculator, laptop, smartphone sau tabletă, cât și pe platforme dedicate precum XBox, PlayStation, Nintendo.

Dacă alegi să joci jocuri video pe calculator, acesta are nevoie de un minim de specificatii pentru ca toate aplicațiile noi să ruleze fluid și eficient.

În primul rând, procesorul este o componentă importantă ce se recomandă să fie din ultimile generații noi apărute de Intel sau AMD. Totodată, vei găsi plăci video la prețuri foarte bune si potrivite pentru jocurile noi.

În cazul în care îți dorești un sistem puternic, longeviv și cu spațiu de stocare mare. Alege un calculator ce are un minim de memorie 8 sau 16 RAM, alături de un hard disk hibrid, format din SSD și HDD.

Care sunt beneficiile jocurilor video?

Jocurile video de strategie ajută gândirea logică

Jocurile de strategie au numeroase misiuni care se bazează pe rezolvarea unor serii de probleme. Acestea vor ajuta gândirea să se dezvolte logic și cursiv. Ele necesită găsirea unor soluții diferite pentru fiecare „quest” primit.

Rezolvarea acestor misiuni va ajuta copilul și adultul să înțeleagă că întotdeauna există mai multe metode de soluționare a problemelor din viața reală. Persoanele vor privi obstacolele din viața reală prin mai multe perspective.

Jocuri de strategie: seria StarCraft, Gears Tactics, seria Warcraft, Battlestar Galactica Deadlock, seria XCOM.

Jocurile video ajută la învățarea limbilor străine

Majoritatea jocurilor video au engleza ca limbă de bază. Există aplicații în care poți seta limba natală, însă unele dintre acestea necesită și achiziționarea unor DLC-uri (conținuturi descărcabile) ce oferă mai multe misiuni. Ele nu au întotdeauna opțiunea de setare a limbii.

Totodată, jocurile video pot fi jucate în mediul online cu persoane din toate colțurile lumii. Limba generală în care se realizează comunicarea este engleza. Chiar dacă la început, nu vei lua parte la discuție, vei putea auzi pronunția, exprimarea și cursul logic al frazelor; ceea ce te va ajuta să înveți mai ușor limba respectivă.

Jocuri online: seria Jackbox, Minecraft, Fortnite, PUBG, Overwatch, Counter-Strike.

Jocurile video ilustrează povești de istorie

Dacă ești pasionat de istorie, există numeroase jocuri din această categorie care te vor ajuta să privești evenimentele istorice dintr-o altă perspectivă. Acestea au personajele, locurile și evenimentele descrise asemeni faptelor reale.

Cu toate acestea, în unele jocuri poți schimba cursul istoric al unui eveniment. De exemplu, în jocul Shogun din seria Total Wars, ai de ales între a participa la război de partea imperialiștilor, a shogunatului sau poți alege să creezi tu o nouă ideologie.

Jocuri cu teme istorice: seria Total War, seria Civilization, Age of Empires, Anno 1800.

Jocurile video și antrenarea atenției

Jocurile video au adesea un fir narativ principal dezvoltat și în numeroase misiuni secundare. Ele ajută în descoperirea anumitor informații pentru „questul” principal, iar altele pot fi independente. Aceste jocuri dezvoltă abilitățile de coordonare, de antrenare a atenției, de multitasking și reduc stresul.

Jocuri cu mai multe fire narative: seria The Elder Scrolls, seria Fallout, Cyberpunk 2077, seria the Witcher, seria Bioshock.

Jocurile video și efectele terapeutice

Jocurile video sunt o alternativă de divertisment pentru persoanele afectate de anumite boli cronice sau psihologice, precum: autismul, depresia, obezitatea, dislexia sau ambliopia. Jocurile influențează pozitiv starea de spirit a acestor persoane, antrenând capacitatea de învățare, creativitatea și atenția.

Jocuri cu efecte terapeutice: Let's face it!, Bob's Fish Shop, Dance Dance Revolution, Flower, Bookworm, Everything.

Jocurile video au foarte multe avantaje și beneficii pentru persoanele pasionate. Acestea reduc stresul, relaxând mintea și corpul. Este important să existe un echilibru între activitățile prezente din viața reală, cotidiană și sesiunile petrecute în lumea virtuală.

Playtech: Raed Arafat, anunț BOMBĂ despre demiterea sa. Cine îl poate da afară: „Se fac presiuni să fiu dat jos”

Post a Comment