Construirea calculatorului propriu este de fapt destul de simplă. Nu vă fie teamă să vă aruncați cu capul în apă - tot ce veți avea nevoie este o șurubelniță, răbdare și capacitatea de a urma instrucțiuni simple.

Acest proces se referă la construirea de PC-uri desktop, desigur. Nu este nici pe departe la fel de ușor de a construi propriul laptop. Dacă ai fi făcut-o, probabil că vei termina cu un laptop destul de voluminoasă!

Computer Building Demystified

Procesul de construire a calculatorului propriu poate părea extrem de tehnic și intimidant. Cumpărarea unei varietăți de componente și combinarea cu atenție a acestora într-un produs finit pare puțin cam mult, dar nu este atât de tare cum arată.

Construirea unui calculator presupune, în principiu, combinarea elementelor premade. Aceste componente sunt proiectate pentru a ușura asamblarea. Nu veți avea nevoie să folosiți un pistol de lipit - majoritatea componentelor se vor fixa în poziție și cel mai mult va trebui să folosiți câteva șuruburi. (Cel mai complicat lucru pe care ar trebui să-l faceți este să aplicați pastă termică între un procesor și un radiator. Chiar și acest lucru nu este greu dacă vă țineți timpul și urmați instrucțiunile, dar nu ar trebui să faceți asta ca CPU-uri cumpăra va veni de obicei cu un chiuveta atașată.)

Într-adevăr, procesul de asamblare a unui computer implică doar dorința de a vă lua timpul și de a urma instrucțiuni simple.

Colectarea și cumpărarea componentelor

Înainte de a vă asambla computerul, va trebui să achiziționați componentele pe care le doriți. Există tipuri de componente de bază pe care va trebui să le cumpărați pentru orice construcție PC și va trebui să vă asigurați că componentele sunt compatibile. Veți găsi, de asemenea, multe ghiduri actualizate online, cu liste de componente recomandate la diferite game de prețuri, concepute pentru a informa oamenii cumpărați computerele cu cele mai bune componente de valoare de acolo. Hardware nou este în mod constant lansat și prețurile pentru hardware-ul curent sunt în continuă scădere, astfel încât astfel de componente recomandate schimba des.

Aceasta nu este o listă a componentelor pe care ar trebui să le cumpărați, deoarece acestea vor ieși rapid dincolo de date. În schimb, această listă descrie tipul de componente de care veți avea nevoie - și de ce.

Caz și alimentare : Veți avea nevoie de o casetă pentru a pune componentele computerului dvs. - este cazul. Cazurile vin de obicei cu surse de alimentare. Alimentarea este partea din computer care se conectează la priza electrică printr-un cablu de alimentare standard. Celelalte componente din interiorul computerului atrag energia de la această sursă de alimentare. Există diferite tipuri de cazuri acolo, așa că asigurați-vă că pentru a obține unul care se potrivește componentelor dvs. - nu ai putea folosi un mini-caz Mini-ITX cu o placă de bază de dimensiuni complete de birou.

: Veți avea nevoie de o casetă pentru a pune componentele computerului dvs. - este cazul. Cazurile vin de obicei cu surse de alimentare. Alimentarea este partea din computer care se conectează la priza electrică printr-un cablu de alimentare standard. Celelalte componente din interiorul computerului atrag energia de la această sursă de alimentare. Există diferite tipuri de cazuri acolo, așa că asigurați-vă că pentru a obține unul care se potrivește componentelor dvs. - nu ai putea folosi un mini-caz Mini-ITX cu o placă de bază de dimensiuni complete de birou. Plăci de bază: Placa de baza este baza computerului dvs. - computerul la care este conectat totul. Placa de bază este montată și înșurubată pe loc pe carcasă, iar sursa de alimentare este conectată la ea. Butonul de alimentare al carcasei este conectat la placa de bază, astfel încât computerul poate porni atunci când apăsați butonul de pe carcasa acestuia. Plăcile de bază includ în mod obișnuit rețele și hardware de sunet, deci, în general, nu aveți nevoie de o rețea separată sau de placă de sunet.

Procesor : CPU-ul este partea calculatorului care face calculele și majoritatea lucrărilor - iartă-ne explicațiile noastre simpliste aici. CPU-urile vin de obicei cu radiatoare și, eventual, cu ventilatoare atașate. Acestea ajută la răcirea procesorului și la prevenirea deteriorării acestuia din cauza căldurii. CPU-ul este introdus în mufa procesorului de pe placa de bază.

: CPU-ul este partea calculatorului care face calculele și majoritatea lucrărilor - iartă-ne explicațiile noastre simpliste aici. CPU-urile vin de obicei cu radiatoare și, eventual, cu ventilatoare atașate. Acestea ajută la răcirea procesorului și la prevenirea deteriorării acestuia din cauza căldurii. CPU-ul este introdus în mufa procesorului de pe placa de bază. Berbec: Memoria RAM este memoria de lucru disponibilă pe computer. Puteți achiziționa memoria RAM în bastoane de diferite dimensiuni și viteze și le puteți introduce în sloturile RAM de pe placa de bază.

Placă grafică : Multe plăci de bază au hardware-ul grafic încorporat. Cu toate acestea, dacă doriți performanță grafică 3D excelentă, veți dori cu siguranță o placă grafică separată. Placa grafică este așezată într-un slot PCI-Express pe placa de bază, iar afișajul computerului este conectat la placa grafică printr-un cablu extern. Dacă nu intenționați să jucați jocuri pe PC, probabil veți fi bine cu grafica încorporată în placa de bază.

: Multe plăci de bază au hardware-ul grafic încorporat. Cu toate acestea, dacă doriți performanță grafică 3D excelentă, veți dori cu siguranță o placă grafică separată. Placa grafică este așezată într-un slot PCI-Express pe placa de bază, iar afișajul computerului este conectat la placa grafică printr-un cablu extern. Dacă nu intenționați să jucați jocuri pe PC, probabil veți fi bine cu grafica încorporată în placa de bază. Hard disk: Veți avea nevoie de un hard disk - în mod ideal o unitate solid-state pentru o viteză maximă - în computerul dvs. pentru a instala un sistem de operare și de a porni din el. În general, hard diskul este înșurubat în locația potrivită a acestuia sau introdus într-un compartiment de unitate. Apoi este conectat la sursa de alimentare și la placa de bază. Unitățile DVD și Blu-Ray sunt conectate într-un mod similar.

Afișaj și periferice : Amintiți-vă că veți avea nevoie de alte componente pentru calculatorul dvs. Monitorul, tastatura, șoarecii, difuzoarele, căștile și alte periferice sunt vândute separat. Desigur, puteți utiliza componentele pe care le aveți deja.

: Amintiți-vă că veți avea nevoie de alte componente pentru calculatorul dvs. Monitorul, tastatura, șoarecii, difuzoarele, căștile și alte periferice sunt vândute separat. Desigur, puteți utiliza componentele pe care le aveți deja. Sistem de operare: Sistemele de operare sunt de asemenea vândute separat. Cu excepția cazului în care doriți să utilizați Linux sau dacă aveți o licență Windows nefolosită în ședință, va trebui să cumpărați o copie în cutie de Windows pentru aproximativ 100 de dolari.

Veți dori probabil să faceți un pic de cercetare și să găsiți câteva ghiduri actualizate cu cele mai recente componente hardware recomandate în diferite game de prețuri. De exemplu, secțiunea Construiți-vă propria din Hardware-ul lui Tom menține ghiduri actualizate cu aceste informații. Multe alte site-uri web, în ​​special site-uri orientate către oameni care construiesc PC-uri de jocuri, oferă ghiduri similare

Asamblarea calculatorului

Iată cum să asamblați un computer pe scurt: Deschideți carcasa și montați placa de bază în interiorul acesteia, înșurubându-l în poziție. Conectați cablul de alimentare și firele care vin de pe carcasă la placa de bază. Introduceți CPU-ul în slotul CPU, plasați bețișoarele RAM în sloturile RAM și introduceți placa grafică în slotul creat doar pentru acesta. Înșurubați dispozitivul în carcasă sau introduceți-l într-un compartiment de unitate. Conectați unitatea la sursa de alimentare și placa de bază utilizând cablurile corespunzătoare.Conectați computerul, porniți-l și instalați un sistem de operare. Feriți-vă de electricitatea statică la manipularea componentelor!

Da, acest lucru este cu siguranță simplificat - asigurați-vă că într-adevăr căutați un ghid sau un videoclip aprofundat dacă aceasta este prima dată când construiți un PC - dar este procesul pe scurt și este destul de simplu.

Internetul este plin de ghiduri care vă vor ajuta să vă asamblați calculatorul propriu - și, mai bine, puteți găsi mai multe ghiduri video care vă vor ajuta să parcurgeți procesul. Citiți prezentarea generală a asamblării unui computer pentru detalii suplimentare. Lifehacker are, de asemenea, un ghid solid pentru asamblarea unui calculator și veți găsi toate ghidurile și videoclipurile detaliate de care veți avea nevoie cu o căutare rapidă pe web.

Dacă sunteți un utilizator obișnuit al computerului, nu există niciun avantaj real pentru a construi calculatorul propriu. Dar jucătorii de pe PC își asamblează în continuare propriile computere, iar construirea propriului computer se simte încă ca un ritual de trecere pentru un PC-ul geek.

Dacă aveți o problemă după asamblarea computerului, va trebui să stabiliți ce componentă nu reușește, astfel încât să o puteți RMA. Veți avea garanții individuale asupra componentelor, dar nu veți avea o garanție asupra sistemului în ansamblu.

Image Credit: Steven Brewer pe Flickr, José Alejandro Carrillo Neira pe Flickr, Lance Fisher pe Flickr, Wilde4 pe Flickr, Justin Ruckman pe Flickr

Post a Comment