Când ați decis să cumpărați un PC nou , majoritatea magazinelor online vă oferă opțiunea de a plăti un plus pentru a-l primi asamblat. Cu toate acestea, dacă doriți să economisiți acei bani și să le faceți singur, în acest sens pas-cu-pas ghid o să vă învățăm ce ar trebui să faceți asamblați propriul computer pe bucăți evitând orice problemă care poate apărea și că aveți un rezultat profesional.

În acest ghid, potrivit atât pentru începătorii care nu au asamblat un PC în viața lor, cât și pentru utilizatorii deja experimentați în acest domeniu, vă vom spune tot ce trebuie să știți pentru a vă asambla propriul computer într-un mod ordonat, pentru a evita orice posibil problema care poate apărea. emerge și că, atunci când termini, echipa începe prima dată și fără complicații.

Cum să asamblați un PC prin piese

Ca instrumente, veți avea nevoie de cel puțin un Șurubelniță „stea” Philips și este, de asemenea, recomandabil să aveți legături de cablu pentru organizarea cablurilor și un clește de tăiere pentru a reduce excesul acestora. Chiar nu veți avea nevoie de nimic altceva decât de faptul că una dintre componentele pe care le-ați ales pentru noul PC are un sistem special de montare, caz în care este obișnuit ca instrumentul necesar să fie inclus.

Primii pași: pregătiți toate componentele

Primul lucru pe care vă recomandăm să-l faceți este să scoateți tot hardware-ul din ambalajul acestuia, astfel încât să îl aveți pregătit în avans și astfel să evitați să vă opriți pentru a scoate o componentă din cutia sa înainte de ao instala. În acest fel, veți petrece aproximativ 10 minute pregătind totul, dar apoi veți evita să vă opriți când lucrați deja la asamblare.

Prima componentă cu care ar trebui să începeți să lucrați este Cazul PC :

Scoateți ambele capace laterale.

Localizați hardware-ul (de obicei vine într-o cutie de carton înfipt în rack-ul hard disk-ului).

Pregătiți șuruburile de alamă în care placa de bază va fi instalată cu formatul său specific, deoarece nu toate casetele le au instalate în mod implicit, iar o placă mATX nu folosește același lucru ca un ATX, de exemplu.

Instalați în prealabil orice ventilator suplimentar dacă aveți.

Pregătiți cablajul frontal al cutiei și treceți-l prin orificiile corespunzătoare.

De asemenea, puteți face încă un lucru în prealabil: instalați Plăci de bază Scut I / O. Aceasta este inclusă printre accesoriile plăcii de bază și trebuie să o instalați din interiorul cutiei, sub presiune (este foarte simplu, nu treceți peste bord, puneți o parte și apoi cealaltă și va intra cu ușurință). Gaura din cutie pentru instalare este dreptunghiulară (în formă de scut) și se află în general sub ventilatorul din spate.

Începeți lucrând cu placa de bază înainte de a o monta

Când vă pregătiți să asamblați un PC pe părți, este esențial să faceți acest lucru într-o anumită ordine, deoarece dacă, de exemplu, ați instalat placa grafică înainte de radiatorul procesorului, acesta ar fi împiedicat la ancorarea acestuia. Astfel, după ce ați pregătit cutia, lucrul ideal este să începeți să lucrați cu placa de bază, deoarece există câteva lucruri pe care le puteți face pe ea înainte de montare, care vor facilita ulterior munca ulterioară.

Scoateți-l din cutie și din plasticul său antistatic; Puteți să-l așezați pe propria cutie și plastic fără probleme, dar aveți grijă să nu loviți sau să faceți prea multă presiune asupra acestuia. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este instalați procesorul în prealabil; Dacă utilizați un Intel priză, ridicați capacul prizei și scoateți plasticul de protecție, apoi notați care colț al procesorului este un semn și se potrivește cu cel al prizei. Așezați ușor procesorul deasupra prizei și închideți capacul. Pentru AMD procesoare, ridicați tija, puneți procesorul la locul său, asigurându-vă că toate știfturile intră fără dificultate și apoi închideți din nou tija.

Înainte de a instala placa de bază în cutie, există încă câteva lucruri pe care le puteți face, cum ar fi dacă aveți un SSD în format M.2 , este recomandabil să îl instalați acum, deoarece vă va fi mai confortabil. Același lucru se întâmplă dacă aveți un radiator de aer , ideal este să o instalați înainte de a monta placa de bază, deoarece va fi mult mai confortabilă, precum și RAM memorie adică pur și simplu „străpunge” fiecare modul din soclu.

Evident, toate acestea se pot face cu placa de bază deja instalată în cutie, dar să o faci cu placa de bază în exterior este mult mai confortabilă și mai convenabilă pentru a economisi timp, deoarece dacă placa de bază este montată în cutie, te va costa mai mult să faci toate acest. Nu este vorba de o problemă, dar astfel economisiți timpul necesar și reduceți dificultatea și, cu aceasta, posibilitatea de a face greșeli.

Procedați la asamblarea tuturor componentelor PC-ului

În acest moment puteți începe să asamblați tot hardware-ul, iar idealul este să începeți cu placa de bază. Este important ca scutul I / O să fie deja instalat și să fi pregătit anterior suporturile de alamă pentru a ancora placa. Odată ce ați făcut acest lucru, luați placa din partea dreaptă (opusul porturilor) și introduceți-o cu atenție în diagonală, făcând aceste porturi să coincidă cu scutul I / O. Așezați-l cu atenție și găurile din placă ar trebui să se potrivească cu suporturile din alamă; Dacă totul merge așa cum ar trebui, înșurubați placa de bază în poziție.

Acum, înainte de a continua să instalați alte componente hardware, este timpul să profitați la maximum de Conexiuni , și este cel mai bun moment, deoarece nu veți avea alte componente în cale și va fi mai ușor să direcționați și să fixați cablurile. Începeți prin canalizarea porturilor frontale ale carcasei (porturi USB, conexiuni de pe panoul frontal (alimentare, LED-uri de stare și resetare) și HD Audio) din orificiul cel mai apropiat de portul de conexiune și conectați-le.

Pentru toate conexiunile, avem un tutorial complet care vă va arăta unde merg toate cablurile plăcii de bază pe care vă recomandăm să îl consultați dacă aveți întrebări.

Cu totul conectat, dacă nu ați făcut-o anterior sau dacă radiatorul dvs. este un lichid care îl răcorește Este timpul să îl montați, deoarece acestea sunt componente destul de voluminoase și este mai bine să o faceți atunci când nu este încă prea mult implicat.

Următorul pas este de a monta alimentare ; Dacă nu este modular, idealul este mai întâi să asamblați sursa însăși și apoi să conectați și să canalizați fiecare cablu separat, dar dacă este modular, vă recomandăm să faceți invers: conectați mai întâi cablurile la placa de bază și lăsați-l pe celălalt componentele gata dacă este necesar și montați sursa de alimentare ulterior. Vă recomandăm acest lucru, deoarece de multe ori, când veți asambla un computer pe piese, nu sunteți sigur de câte cabluri de alimentare veți avea nevoie.

Vă recomandăm ca primul cablu pe care îl conectați să fie ATX 20 + 4 pini deoarece este cel mai voluminos și mai complicat de canalizat și, de fapt, vă recomandăm să conectați capătul plăcii de bază și să canalizați cablul cu legături de cablu la cutie individual, deoarece altfel și mai ales dacă cutia dvs. nu are prea mult spațiu în spatele acestuia, vă poate da probleme la închiderea capacului lateral din cauza grosimii sale. După aceasta, idealul este să conectați EPS cu 4 + 4 pini , și vă recomandăm să o canalizați complet în spatele plăcii de bază, vertical, deoarece conectorul plăcii de bază este de obicei în colțul din stânga sus, aproape atașat la ecranul I / OR.

Dacă aveţi dispozitive de stocare altele decât M.2 (deoarece merg direct la placă și nu au nevoie de cablare), lăsați gata cablurile de alimentare și cablurile SATA, conectându-le deja la sursă și respectiv la placa de bază și canalizându-le astfel încât să ajungă la punctul de montare al dispozitivului . După ce ați terminat, puteți continua să montați unitățile de disc pe care le veți folosi.

În acest moment ați terminat practic, deoarece rămâne doar să instalați placa grafică. Scoateți cadrele din cutie care se potrivesc cu soclul PCI-Express pe care îl veți folosi și pur și simplu „introduceți-l” în soclu, apoi înșurubați-l pe cutie. Odată ce ați făcut acest lucru, trebuie doar să conectați cablurile de alimentare PCIe de care aveți nevoie și ați terminat.

Odată ce ați făcut acest lucru, puteți închide capacele laterale ale echipamentului, le puteți conecta și acesta va fi gata de funcționare.

Dacă ați urmat acest ghid fără a avea experiență, veți realiza că asamblarea unui PC în bucăți nu este excesiv de complicată atâta timp cât sunteți metodic și că nu durează prea mult (este nevoie de aproape mai mult timp pentru a proiecta și direcționați cablurile decât în ​​orice altceva). Pentru un utilizator neexperimentat, asamblarea unui PC poate dura cu ușurință câteva ore, dar când aveți experiență, veți vedea că în doar 30 de minute îl veți avea gata.

Post a Comment